Червена мъка на "Българска армия", ЦСКА - Локо (Пловдив) 2:1

ЦСКА успя да победи Локомотив (Пловдив) с 2:1 след продължения и се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България. На стадион „Българска армия” присъстваха 1000 зрители, които наблюдаваха мъката на своите любимци. ЦСКА поведе в резултата в 28-ата минута чрез Маркиньос, а Том в 52-ата направи 1:1.

Червена мъка на "Българска армия", ЦСКА - Локо (Пловдив) 2:1
ЦСКА успя да победи Локомотив (Пловдив) с 2:1 след продължения и се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България. На стадион „Българска армия” присъстваха 1000 зрители, които наблюдаваха мъката на своите любимци. ЦСКА поведе в резултата в 28-ата минута чрез Маркиньос, а Том в 52-ата направи 1:1. В 65-ата гостите от Пловдив останаха с човек по-малко след червен картон на Анатоли Тодоров, но до края на редовните 90 минути „армейците” се скъсаха да пропускат пред вратата на Акалски. Победният гол бе дело на Тодор Янчев в 112-ата минута и с него „червените” продължават напред в надпреварата.
 
Първото полувреме започна равностойна, а първата добра голова възможност бе в 13-ата минута, когато Виданов стреля с глава, но Удоджи не успява да овладее топката в близост до вратаря на гостите Акалски. В 21-ата минута Анатоли Тодоров направи фаул срещу Удоджи и главният съдия Ахмед Ахмед му показа жълт картон. Отлична възможност за гол се откри пред Илиев в 27-ата минута. Нападателят бе изведен сам срещу Беконо, но не успя да го преодолее. В 29-ата минута Да Коща центрира от ъглов удар и Маркиньос реализира с глава за 1:0 след грешка на Акалски. До края на първата част добри положения за ЦСКА пропиляха Маркиньос, Да Коща, Гунлаугсон и Удоджи.

В началото на втората част резултат бе изравнен. В 53-ата минута Евертон Джилио Том центрира топката от около 30 метра и след като никой не успя да играе с нея, влетя в мрежата на Беконо. Две минути по-късно Гунлаугсон бе изведен сам срещу Акалски, но вратарят на Локомотив се намеси отлично. Последваха опасни удари на Тошев и Морозс, а в 65-ата минута за нарушение срещу Янчев, Анатоли Тодоров получи втори жълт картон и напусна терена. В 81-ата минута попадение на Тошев е отменено заради засада. До края на мача резултатът не бе променен и двата отбора трябваше да решат спора след продължение.

През първото продължение Тодоров не успя да прехвърли Акалски, а с два пропуска се отличи Гунлаугсон.
Нещата на терена през вторите 15 минути не се промениха. ЦСКА се скъсваха да пропускат, а Локомотив се бранеха. В 112-ата минута след невероятно разбъркване пред вратата на гостите и две изчиствания от гол линията, топката попадна в мрежата на Акалски, а за голмайстор бе обявен капитанът Тодор Янчев. До края Локомотив пропуснаха да изравнят чрез Писаров и срещата завърши 2:1 в полза на ЦСКА.
Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки