112 хиляди лева премии получи националният отбор по самбо за представянето си на световното първенство в Русия

Големият спортист трябва да се научи първо да губи и след това да побеждава. Това заяви старши треньорът на националния отбор по самбо Васил Соколов по време на награждаването на националните състезатели в пресклуб "България", предаде репортер на Novsport.com.

Големият спортист трябва да се научи първо да губи и след това да побеждава. Това заяви треньорът на националния отбор по самбо Васил Соколов по време на награждаването на националните състезатели в пресклуб "България", предаде репортер на Novsport.com.

Той допълни, че емоцията, която е изпитал по време световното първенство, може да се сравни единствено с вълнението около незабравимото лято за българския национален отбор по футбол през 1994 г. Генералният спонсор на Българската федерация по самбо - Кооперативна търговска банка, представена от главният юрист Георги Христов, връчи на националите по бойно и спортно самбо премии в размер на 111 600 лева.

Освен състезателите премии получиха още треньорът на националния отбор Васил Соколов и Симеон Ценев, който е личен треньор на четирима от състезателите. На церемонията бе показана купата, която спечелиха за второто си място в отборното си класиране.

Специални гости на събитието бяха президентът на Българската федерация по самбо доц. Румен Стоилов, генералният секретар Георги Юсев и старши треньорът на националния отбор.

На проведеното в Санкт Петербург световното първенство за мъже и жени, нашите завоюваха 9 медала, от които 5 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки