Емил Данчев: Бербатов е аут за 10 дни

Емил Данчев, който е мениджър на Димитър Бербатов, съобщи каква е контузията на капитана на българския национален отбор. Нападателят напусна терена в 30-та минута на контролата между България и Сърбия с травма на крака.

Емил Данчев: Бербатов е аут за 10 дни
Meниджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев съобщи, че капитанът на българския нацинален отбор Димитър Бербатов ще отсъства 10 дни от терените. Причината - крамп на заден десен бедрен мускул. Вчера нападателят напусна терена в 30-ата минута на мача Сърбия - България (6:1) със съмнения за контузия. След преглед в клиника в Белград се оказа, че Бербатов има разтежение. Днес в Манчестър му бе направен втори преглед, на който стана ясна и точната диагноза.

"След направен обстоен медицински преглед, диагнозата е крамп на заден десен бедрен мускул. Възтсановяването на Бербатов ще отнеме между 7 и 10 дни,” потвърди Данчев пред Novsport.com.  Така Бербатов пропуска мачът срещу Астън Вила на Стилиян Петров през уикенда.

Емил Данчев взе отношение и относно вчерашния коментар по БНТ, срещу който той остро реагира. "Не мога да се съглася, че проблемът на българския национален отбор и българският футбол се казва "Димитър Бербатов". Събитията не следва да се изваждат от контекста на ситуацията. Не мога да се съглася, че в 25-ата минута на мача вчера беше моментът да се прави анализ от такъв характер за цялостното му представяне, както и представянето на останалите футболисти в този срамен мач. Естествено, логично и задължително е те да бъдат критикувани за това, което направиха вчера или по-точно, за това, което не направиха. Но да се стоварва всичко на гърба на един от тях, бил той Димитър Бербатов - с това не мога да се съглася."
"Но има и нещо по-важно. Не е редно чрез националната медия да се правят внушения от рода, че един футболист и то капитанът на отбора, е играл симулативно, посъветван за това от клуба си. Най-малкото е несериозно и безотговорно, още повече това да се прави преди да е получена официалната информация за това, дали той наистина е получил контузия. Та това е национален ефир. Това е медията, която в най-голяма степен формира общественото мнение. И следва веднага прословутият български принцип - „Иди доказвай, че нямаш сестра."

Данчев каза още, Бербатов няма проблеми с адаптацията си в Манчестър. "Митко няма никакви проблеми с адаптацията където и да е. Както и самият той каза, на него му е напълно достатъчно да играе там, където се чувства щастлив, и да има една палатка, където да спи, и един телевизор. Въпрос на характер", заяви агентът на куп български играчи.
Четете цялото мнение на Емил Данчев в секцията "Интервю"
 
Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки