Челси не успя да победи Нюкасъл у дома

Челси пропусна отлична възможност остане едноличен лидер в класирането на Висшата лига след изиграването на 14-ия кръг. Момчетата на Лиуш Фелипе Сколари не успяха да победят съсипания с проблеми тим на Нюкасъл, като основна заслуга за крайното 0:0 има вратарят на "свраките" Шей Гивън.

Челси не успя да победи Нюкасъл у дома
Челси пропусна отлична възможност остане едноличен лидер в класирането на Висшата лига след изиграването на 14-ия кръг. Момчетата на Лиуш Фелипе Сколари не успяха да победят съсипания с проблеми тим на Нюкасъл, като основна заслуга за крайното 0:0 има вратарят на "свраките" Шей Гивън.

Нюкасъл изненадващо започна по-силно срещата и в 4-та минута Обафеми Мартинс отправи силен удар от около 35 метра, който бе отразен с вещина от вратаря на Челси Петър Чех. В 8-та минута дойде и първото по-сериозно положение за състава на домакините. Флоран Малуда проби отляво и върна топката на непокрития Лампард, който стреля опасно, но вратарят на гостите Шей Гивън направи невероятно спасяване с една ръка и предотврати сигурен гол в своята врата. В 14-та минута отново Лампард стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в стената и попадна в Ашли Коул, който центрира към Анелка, но Гивън отново се намеси подобаващо. Натискът на домакините продължи и в 20-та минута Деко центрира от фаул и прати топката на главата на капитана Джон Тери, който стреля към вратата, но защитата на Нюкасъл се ориентира по-бързо и изчисти топката в ъглов удар. В 30-та минута отново Франк Лампард имаше шанс да открие резултата, но ударът му бе спасен от блестящия в този мач Шей Гивън. В 36-та минута Иванович също се бе включил в атаката на Челси, но ударът му с глава мина в страни от вратата на гостите. 3 минути по-късно Нюкасъл направи най-добрата си атака за първото полувреме. Гутиерес проби от дясно и подаде към непокрития Мартинс, но Джон Тери се намеси решително и пресече подаването.


Втората част започна с натиск на домакините. В 49-та минута Анелка имаше много добър шанс да открие резултата, но отново Шей Гивън спаси своя отбор. В 55-та минута гол на Джо Коул бе отменен заради засада на Анелка. В 62-та минута Лампард стреля добре от пряк свободен удар, но Гивън отново бе на своето място. Луиш Фелипе Сколари пусна в игра Балак и Калу на местата на Малуда и Джо Коул, но и това не помогна на „сините”. Минута преди края Балак можеше да реши всичко, но ударът му премина в страни от вратата. В даденото от съдията 3-минутно продължение Челси опита тотален натиск, но защитата на Нюкасъл се справи подобаващо и срещата завърши наравно 0:0.
 
След тази среща Челси остана на първото място в класирането с актив от 33 точки, колкото има и тима на Ливърпул, докато Нюкасъл вече има 14 точки и се изкачи на 15-то място в класирането.  
 
 
Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Бразилия попари Англия на "Уембли" (ВИДЕО)

"Трите лъва" бяха в ролята на фаворити, но се провалиха

Наполи връща Дендонкер на Астън Вила през лятото

Тимът не иска да го откупува

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки