Крум Бибишков: Трябва още много да покажа в Литекс, за да заслужа място в националния отбор

„Целта ни и през този сезон е спечелването на купата на страната, както и на шампионската титла. Всяка точка е нужна на отбора, за да станем шампиони”, заяви футболистът на Литекс Крум Бибишков след като бе награден за футболист номер на 13-и кръг. Според него съперникът на Литекс за Купата на България – отборът на Марица (Пловдив) не бива да се подценява, въпреки че се намира на незавидно място в класирането на Източна „Б” група.

„Целта ни и през този сезон е спечелването на купата на страната, както и на шампионската титла. Всяка точка е нужна на отбора, за да станем шампиони”, заяви  футболистът на Литекс Крум Бибишков след като бе награден за футболист номер на 13-и кръг. Според него съперникът на Литекс за Купата на България – отборът на Марица (Пловдив) не бива да се подценява, въпреки че се намира на незавидно място в класирането на  Източна „Б” група.

- Как оценяваш представянето си през този сезон, спечели приза за футболист номер едно на 13-и кръг?

- Аз не обичам сам да се оценявам, има хора, които по-добре могат да кажат как съм се представил през този сезон, но мисля, че общо взето се представих на едно нормално ниво.

- Казахте, че Литекс има много амбиции, да завърши с шампионската титла, също и с купата на страната, кои са нещата, които биха възпрепятствали това?

- За този полусезон всичко е приключило, намираме се на трето място, което дава добра възможност за атака на шампионската титла. Ще трябва сериозно да поработим през зимната пауза и всеки един мач да даваме максимума от възможностите си, защото всяка точка е нужна на отбора, за да стане шампион.

- Смятате ли се вече сигурен не титулярното място след отбелязаните напоследък голове и какви са личните ви амбиции?

- Аз никога не съм се смятал за сигурен титуляр, тренирам на сто процента, за да се чувствам винаги във форма и когато ми дадат шанс, да показвам, че мога да съм титуляр. Радостен съм, че отбелязах тези голове и пак казвам, не се чувствам сигурен титуляр, защото конкуренцията в отбора е силна и винаги трябва да се работи на максимума, за да се поддържа едно високо ниво.

- Много хора смятат и казват, че Литекс има най-силния отбор като потенциал, въпреки това не сте на първо място, какво не ви стигна?

- И ние точно не можем да обясним какво не ни стига, хубавото е, че има един месец почивка, през която треньорите и ръководителите ще седнат, поне така мисля, и се надявам да намерят къде сме допускали грешки, за да може да се изчисти през новия сезон.

- Националният отбор се нуждае от освежаване, мислите ли, че можете да намерите място в него?

- Всеки футболист мечтае да бъде повикан в националния отбор, но трябва още много да покажа в клубния си отбор, за да бъде извикан в националния отбор.

- Оставаш ли в Ловеч, ако се появи оферта за теб?

- Нямам представа, трябва да се обърнете към ръководството. Искам да си изкарам договора с Литекс, но както прецени ръководството.

Още от Интервютa

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Отборът на Станимир Стоилов върна хората на стадиона, отчита Владимир Гаджев

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки