Крум Бибишков: Трябва още много да покажа в Литекс, за да заслужа място в националния отбор

„Целта ни и през този сезон е спечелването на купата на страната, както и на шампионската титла. Всяка точка е нужна на отбора, за да станем шампиони”, заяви футболистът на Литекс Крум Бибишков след като бе награден за футболист номер на 13-и кръг. Според него съперникът на Литекс за Купата на България – отборът на Марица (Пловдив) не бива да се подценява, въпреки че се намира на незавидно място в класирането на Източна „Б” група.

Крум Бибишков: Трябва още много да покажа в Литекс, за да заслужа място в националния отбор

„Целта ни и през този сезон е спечелването на купата на страната, както и на шампионската титла. Всяка точка е нужна на отбора, за да станем шампиони”, заяви  футболистът на Литекс Крум Бибишков след като бе награден за футболист номер на 13-и кръг. Според него съперникът на Литекс за Купата на България – отборът на Марица (Пловдив) не бива да се подценява, въпреки че се намира на незавидно място в класирането на  Източна „Б” група.

- Как оценяваш представянето си през този сезон, спечели приза за футболист номер едно на 13-и кръг?

- Аз не обичам сам да се оценявам, има хора, които по-добре могат да кажат как съм се представил през този сезон, но мисля, че общо взето се представих на едно нормално ниво.

- Казахте, че Литекс има много амбиции, да завърши с шампионската титла, също и с купата на страната, кои са нещата, които биха възпрепятствали това?

- За този полусезон всичко е приключило, намираме се на трето място, което дава добра възможност за атака на шампионската титла. Ще трябва сериозно да поработим през зимната пауза и всеки един мач да даваме максимума от възможностите си, защото всяка точка е нужна на отбора, за да стане шампион.

- Смятате ли се вече сигурен не титулярното място след отбелязаните напоследък голове и какви са личните ви амбиции?

- Аз никога не съм се смятал за сигурен титуляр, тренирам на сто процента, за да се чувствам винаги във форма и когато ми дадат шанс, да показвам, че мога да съм титуляр. Радостен съм, че отбелязах тези голове и пак казвам, не се чувствам сигурен титуляр, защото конкуренцията в отбора е силна и винаги трябва да се работи на максимума, за да се поддържа едно високо ниво.

- Много хора смятат и казват, че Литекс има най-силния отбор като потенциал, въпреки това не сте на първо място, какво не ви стигна?

- И ние точно не можем да обясним какво не ни стига, хубавото е, че има един месец почивка, през която треньорите и ръководителите ще седнат, поне така мисля, и се надявам да намерят къде сме допускали грешки, за да може да се изчисти през новия сезон.

- Националният отбор се нуждае от освежаване, мислите ли, че можете да намерите място в него?

- Всеки футболист мечтае да бъде повикан в националния отбор, но трябва още много да покажа в клубния си отбор, за да бъде извикан в националния отбор.

- Оставаш ли в Ловеч, ако се появи оферта за теб?

- Нямам представа, трябва да се обърнете към ръководството. Искам да си изкарам договора с Литекс, но както прецени ръководството.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки