Ботев (Враца) се измъкна сух от Свищов

Двубоят бе изключително нервен и груб, за което помогна и неувереността на дебютиралия главен съдия Тихомир Алексов

Ботев (Враца) се измъкна сух от Свищов

Пред около 150 зрители на стадиона в Свищов Ботев /Враца/ се наложи над местния Академик с 3:0 в среща от 22-ия кръг на Б група. Двубоят бе изключително нервен и груб, за което помогна и неувереността на дебютиралия главен съдия Тихомир Алексов. Доказателство за това са 8-те жълти картона – 7 за домакините и 1 за гостите.

Първи близо до откриване на резултата бяха академиците, чрез Десислав Русев. В 3-ата минута таранът на домакините опита да прехвърли вратаря Христо Митов, но той със сетни сили изби. После Румен Рангелов постави на изпитание стража на „студентите“ Руслан Йончев, но и той се справи. В 22-ата минута Тодор Тодоров изпусна най-чистото положение в мача за Академик, след като озовал се сам срещу Митов стреля в аут. Четвърт час по-късно гостите имаха гол аванс. Реализира го Владо Иванов след самостоятелен пробив отдясно.

След почивката главно действащо лице бе врачанският нападател Рангелов. Първо в 50-ата минута той изпълни задна ножица, но Йончев спаси. Двубоят между двамата обаче спечели таранът. В 82-ата минута Рангелов получи топката очи в очи със свищовския вратар и от два метра я търкулна в мрежата му за 2:0. Шест минути по-късно след отличен рейд отляво и неспасяем шут Рангелов фиксира крайното 3:0 за Ботев.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки