Брюж вади 2 млн. евро за Армандо Ваюши

Играчът: "Знам за интереса, искат ме още два отбора"

Брюж вади 2 млн. евро за Армандо Ваюши
Белгийският Брюж е готов да извади 2 милиона евро за албанския национал на Литекс Армандо Ваюши. Това съобщават местните медии. Те разкриха, че скаути на клуба на няколко пъти са наблюдавали негови изяви.
 
22-годишният футболист е бил следен в двете срещи с Лудогорец за Купата на България, както и в някои двубои от А група. "Вярно е, че бяхме в Ловеч и наблюдавахме играта на Армандо Ваюши", разкриват от ръководството на клуба пред белгийските медии. От Брюж обаче заявяват, че към този момент не е изпратена официална оферта за придобиване правата на играча. Въпреки това медиите в Белгия твърдят, че отборът на треньора Мишел Прюдом има нужда от подсилване и е заделил 2 милиона евро, за да си осигури услугите на албанеца. Брюж се бори за шампионската титла. Два кръга преди края на първенството съставът има равни точки с лидера Андерлехт.
 
Армандо Ваюши прави отличен сезон с Литекс. През настоящата кампания той изигра 30 мача в А група. В тях отбеляза 10 гола, има и 7 асистенции.
 
Засилен интерес има и към други футболисти на ловчанлии - капитана Симеон Славчев и десния защитник Страхил Попов. Ръководството на клуба обаче все още не е решило дали да ги продава след края на шампионата, или да ги задържи за участието в Лига Европа и едва след отпадане от евротурнирите да се раздели с тях.
 
Играчът: Знам за интереса, искат ме още два отбора
 
Армандо Ваюши призна пред медиите в родината си Албания, че е много близо до подпис с Брюж. Според крилото договорът между двете страни може да бъде подписан в близките дни. "Бях информиран от агента си, че Брюж е изпратил оферта за мен, при това конкретна. Искат да откупят правата ми. Също така още два други клуба се интересуват от мен. Няма обаче да разкрия имената им. Според мен е твърде вероятно в близките дни да постигна споразумения с някой клуб", каза Ваюши пред албанското издание "Панорама спорт". Според местното издание интерес в последните дни се е появил от френски отбори, включително Монако, но Брюж е най-настоятелен в искането да го има в състава си. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки