Ван Гаал ще направи Ван Перси капитан на Манчестър Юнайтед

Робин е моят капитан, моят голмайстор и с него имаме еднаква философия, коментира бъдещият мениджър на "Олд Трафорд"

Ван Гаал ще направи Ван Перси капитан на Манчестър Юнайтед
Робин ван Перси по всяка вероятност ще бъде новият капитан на Манчестър Юнайтед, след като бъдещият му мениджър в клуба Луис ван Гаал го нарече „фантастичен капитан” на националния отбор.

Неманя Видич досега носеше лентата, но той отива в Интер със свободен трансфер. Затова вече уволненият Дейвид Мойс посочи Уейн Рууни като фаворит за лентата, но Ван Гаал има намерение да повери честта на своя сънародник.

Още преди да е поел кормилото на „Олд Трафорд”, Ван Гаал заяви:

„Ван Перси е моят капитан, моят топ голмайстор за тази година и половина, в която играе под мое ръководство. Той стана вече най-добрият реализатор в историята на Холандия, играе страхотен футбол и дори след лоша контузия вкара страхотен гол. Доволен съм от играта му, но освен всичко друго, той е и фантастичен капитан”.

„Мисля, че винаги правиш един играч капитан, когато с него имате еднакви ценности и философия. Не само относно футбола и тактиката, но и в живота като цяло. Вярвам, че Ван Перси и Ван Гаал споделят една и съща философия”, заяви Ван Гаал след контролата Холандия – Еквадор (1:1), говорейки за себе си в трето лице. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки