Амкар се похвали с новия си треньор

Подпалвачът от Бургас. Новият треньор на Амкар Димитър Димитров заплашваше да запали живи всички български арбитри

Амкар се похвали с новия си треньор
Руският футболен клуб Амкар (Перм) побърза да се похвали с най-новото попълнение в своите редици. Българският специалист финализира всички детайли около новото си назначение, като с подписаните днес последни документи, бе сложена точка на полемиката около преминаването си в Русия.
На официалната си интернет страница футболен клуб Амкар публикува изключително колоритна персонификация на небезизвестния Херо.

"Подпалвачът от Бургас. Новият треньор на Амкар Димитър Димитров заплашваше да запали живи всички български арбитри.

Руският футболен шампионат се сдоби с една изключително ексцентрична личност. В пермския Амкар пристига българският треньор Димитър Димитров познат с прозвището си Херо („герой” на български). Той е приятел с Христо Стоичков и Йохан Кройф, не може да се сдържа на треньорската скамейка и постоянно рyгае съдиите.
 
Амкар за втора поредна година удивлява с избора си на нов треньор. Но ако пристигналия миналата година Миодраг Божович не можеше да се похвали с особени заслуги, то заместникът му Димитър Димитров е пределно известна личност. Вярно, главно на Балканите. Димитров е бил шампион на България с два различни клуба – Литекс и Левски.
 
Като играч Димитров се представял на средно ниво. Той приключва кариерата си на 25-годишна възраст поради сериозна травма в коляното. Той не се разделя  с футбола, постъпва в софийската спортна академия и в последствие завършва Висшата треньорска школа в Германия. През 1998 г той е назначен за национален селекционер.
 
Димитров е обичан в България. Наричан е Херо. Той е добър треньор, винаги открит към пресата. Единственият проблем на Херо е темпераментът му. При всяко спорно съдийско решение той се активизира, маха с ръце, крещи. Съдиите винаги са били негов основен враг.
 
Действително, през сезон 2001/2002 Димитров отнесе наказание за шест срещи за серия от обиди по адрес на реферите. В края на 2007 г, вече наставник на Черноморец (Бургас) бе дисквалифициран за общо три шампионатни срещи поради прекъсване на срещата с Литекс (Ловеч), когато той протестира прекалено бурно срещу решението на арбитъра. Той даже заплаши, че ще напусне Черноморец, ако съдийските грешки по адрес на отбора му не бъдат прекратени.
 
Тази година Димитров използва фраза, която дълго ще бъде помнена в родината му:
„Всички български съдии са яма, която трябва да се полее с бензин и да се драсне клечката”.

Изглежда към Русия се е запътил един изключително харизматичен треньор...", пише в материала посветен на Херо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки