Мечта на Динара Сафина ще се сбъдне на Купа Хопман

Динара Сафина призна, че мечтата й да играе в мач по двойки рамо до рамо с по-големия си брат Марат ще се сбъдне по време на тенис турнира Купа Хопман, който ще се проведе в австралийския град Пърт (3 януари)

Мечта на Динара Сафина ще се сбъдне на Купа Хопман

Динара Сафина призна, че мечтата й да играе в мач по двойки рамо до рамо с по-големия си брат Марат ще се сбъдне по време на тенис турнира Купа Хопман, който ще се проведе в австралийския град Пърт (3 януари).

„Цял живот мечтая да играя заедно с брат си именно на този турнир”, сподели Сафина, която заема трета позиция в световната ранглиста.

На официалния сайт на Международната тенис федерация (ITF) болшинството от почитатели (35%) отдават предпочитанията си на руската двойка, смятайки, че именно те ще спечелят турнира. Динара и Марат разчитат на сходни силови маниери в играта си, като те не се различават особено и по емоционалното си поведение на корта. Тенисистката, с хумористична нотка отбеляза, че двамата са опитали да пресметнат, кой от двамата е счупил повече ракети през изминалия сезон.

„Надявам се,че в Пърт ще играя по-спокойно”, добави Сафина.

Сафини ще започнат участието си на Купа Хопман с мач срещу представителите на Италия Симоне Болели и Флавия Пенета.

Останалите участници в турнира са двойките на Меган Шонеси/Джеймс Блейк (САЩ), Ализе Корне/Жил Симон (Франция), Забине Лисицки/Николас Кифер (Германия), Доминика Цибулкова/Доминик Хрбати (Словакия), Кейси Делакуа/Лейтън Хюит (Австралия), Су Вей  Хсие/Йен Хсюн Лю (Тайван).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки