Медина-Гаригес най-успешна спортистка в Испания

Тенисистката Анабел Медина-Гаригес стана най-успешната спортистка в Испания, заемайки първо място по заработени парични награди за 2008 г, съобщава “Marca”

Медина-Гаригес най-успешна спортистка в Испания

Тенисистката Анабел Медина-Гаригес стана най-успешната спортистка в Испания, заемайки първо място по заработени парични награди за 2008 г, съобщава “Marca”.


Доходите на първата ракета на Испания от призови класирания възлизат на 807,5 хиляди долара. В световната ранглиста Медина-Гаригес заема 22-ро място, но по заработени парични средства за изминалия сезон тенисистката се намира на 16-то място.

Дори самата Анабел отначало не могла да повярва, че е успяла да изпревари своите сънароднички представляващи и другите видове спортове. Повече от половината от заработените пари (423 хиляди долара) спортистката дължи на успешното си представяне в надпреварата по двойки. За сребърния медал от Олимпийските игри в Пекин, заедно с Вирхиния Руано-Паскуал) Медина получи от испанското правителство 50 хиляди евро.

В своеобразната класация Анабел изпревари европейската шампионка по синхронно плуване Хема Менгуал, баскетболистките Амая Валдеморо и Марта Фернадес, гимнастичката Алмудена Сид, лекоатлетката Марта Домингес и автомобилната състезателка Кармен Жорду.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки