Бербатов разсипа Ливърпул в 180-ото дерби на Англия

С хеттрик на Димитър Бербатов Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:2 в дербито на петия кръг в английската Висша лига и 180-ото между двата съперника за първенство. Българинът беше с основен принос за успеха на „червените дяволи” с трите си гола, като единият от тях бе изумителен и съвсем спокойно може да претендира за гол на сезона и за гол номер 1 в кариерата на бившия капитан на националния отбор.

Бербатов разсипа Ливърпул в 180-ото дерби на Англия
С хеттрик на Димитър Бербатов Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:2 в дербито на петия кръг в английската Висша лига и 180-ото между двата съперника за първенство. Българинът беше с основен принос за успеха на „червените дяволи” с трите си гола, като единият от тях бе изумителен и съвсем спокойно може да претендира за гол на сезона и за гол номер 1 в кариерата на бившия капитан на националния отбор.
 
Юнайтед поведе с 2:0 до 60-ата минута, след което Ливърпул и вездесъщият Джерард стигнаха до изравняване. Шест минути преди края Берба реши мача с третия си гол и донесе трите точки на тима на сър Алекс Фъргюсън.
 
Шотландският наставник заложи на Митко Бербатов и Уейн Рууни в предни позиции, а болният Рио Фърдинанд изобщо не попадна в групата. В състава на Рой Ходжсън Джо Коул се завърна след наказанието си от три мача, което изтърпя. Той замени Милан Йованович вляво на халфовата линия на Пул. Раул Мейрелеш пък направи дебют в Премиършип, след като замени Лукас.
 
Срещата започна с домакински натиск. В 16-ата минута Нани пропусна на два пъти да открие резултата. Рууни осигури пространство за него с извеждащ пас отдясно в наказателното поле, но португалецът избра да не стреля, а да върне към Рууни. Опитът на нападателя обаче бе блокиран от бранителите на „мърсисайдци” и топката се върна у Нани, който обаче шутира далеч от целта.
 
След равностойни минути се стигна до 42-ата минута, когато Бербатов се възползва от центриране на Гигс след изпълнение на ъглов удар и с глава откри резултата за петия си гол от шест мача този сезон.
 
Минута по-късно домакините имаха претенции за игра с ръка на Карагър, но топ реферът Хауърд Уеб остана безмълвен.
 
При 1:0 дойде почивката.
 
11 минути след подновяването на играта Луиш Нани тресна гредата с шут от границата на пеналтерията.

 
В 59-ата минута настъпи един от сюблимните моменти в кариерата на Митко Бербатов. Българинът отбеляза отбеляза може би най-красивия си гол в кариерата. Берба вкара изумително второ попадение, с което Юнайтед удвои преднината си на „Олд Трафорд”. Със задна ножица от границата на наказателното поле благоевградчанинът не остави никакъв шанс на Рейна, като преди това майсторски бе укротил кълбото при центриране отдясно на Нани – фантастичен гол на българина, който заслужава да бъде избран за гол на сезона!
 
Ливърпул обаче събуди спомена от Истанбул. „Мърсисайдци” изравниха резултата с два бързи гола в рамките на шест минути. Капитанът Джерард отново се оказа спасителят на своите. Английският национал първо изпълни точно дузпа в 63-ата минута, отсъдена за нарушение на Еванс срещу Торес в наказателното поле.
 
В 70-ата минута Джерард възстанови равенството, след като изпълни точно свободен удар от дъгата пред пеналтерията, възползвайки се от дупка в стената, отворена от Флетчър.
 

Юнайтед обаче за сетен път демонстрира духа, с който славният отбор се характеризира. „Дяволите” тръгнаха да решават срещата и успяха. В 83-ата минута Бербатов реализира решителното попадение, с което оформи своя хеттрик. Той засече с глава центриране на О’Шей от десния фланг, надскочи Карагър и отправи кълбото в долния десен ъгъл на Рейна – 3:2 и победа за Манчестър Юнайтед! 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ЛИВЪРПУЛ 3:2
Бербатов (42, 59, 84)
Джерард (64 д., 70)
 
Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, О’Шей, Видич, Еванс, Евра, Нани (Гибсън 88’), Флетчър, Скоулс, Гигс (Македа 82’), Бербатов (Андерсон 88’), Рууни
 
Ливърпул: Рейна, Джонсън, Карагър, Шкъртел, Кончески (Агер 82’), Мейрелеш (Йованович 79’), Поулсен, Родригес (Н’Гог 62’), Джерард, Коул, Торес
 
Жълти картони: О’Шей, Еванс, Скоулс, Рууни (МЮ), Н’Гог (Л)
Рефер: Хауърд Уеб
Стадион: „Олд Трафорд”, Манчестър, 75 213 зрители

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки