Андонов официално е играч на Денизли

Общо със зелената фланелка има 92 мача в „А“ група и 35 гола

Андонов официално е играч на Денизли

Днес „Берое“ финализира сделката по продажбата на правата на нападателя Георги Андонов и той официално е играч на турския „Денизли“, съобщава официалният сайт на заралии. Както е известно капитанът на тима поднови своя договор в края на месец май, но с клауза, че клубът няма да възпрепятства негов трансфер при изгодна оферта за двете страни от чужбина.

През миналия сезон Георги Андонов бе голмайстор за „Берое“ с 13 попадения. Общо със зелената фланелка има 92 мача в „А“ група и 35 гола, както и 13 мача за Купата и 6 попадения. Двукратен носител е на Купата на България с „Берое“ (2010 и 2013 г.) и еднократен на Суперкупата на страната (2013 г.).

Георги Андонов е юноша на „Ботев“ (Пловдив). Роден е на 28 юни 1983 г. Висок е 180 см, тежи 78 кг. В „А“ група се подвизава от сезон 2002/03. Тогава с фланелката на родния си клуб той записа 21 мача в елита. Година по-късно на него бе разчитано в 16 срещи, в които той отбеляза 3 гола. През сезон 2005/06 Андонов се разписа 4 пъти в 29 мача за Ботев.

Той бе забелязан от „Черно море“ и подписа с отбора в началото на сезон 2006/07. През първия си сезон във Варна той вкара 1 гол, а игра в 22 срещи. Същият брой мачове записа и през сезон 2007/08 и вкара 2 попадения. През последвалата година Андонов игра през есента в „Черно море“, но тъй като не се разчиташе много на него бе преотстъпен на „Ботев“ (Пловдив). Общо за сезона с двата отбора Андонов изигра 18 мача, като в 12 от тях започна като титуляр. Андонов помогна на „Ботев“ да остане в елита като вкара две попадения за „канарчетата“ – срещу „Сливен 2000″ (Сливен) и „Вихрен“ (Сандански) в директния сблъсък за спасяване.

През лятото на 2009 г. Георги Андонов подписа договор за 1 година с „Берое“, който изтече на 30 юни 2010 г. Въпреки спечелената Купа на България и предстоящото участие в Лига Европа, Андонов напусна „Берое“ в посока „Черноморец“ (Бургас). Причина за това стана нестабилната финансова ситуация. Последваха го още 7 от основните футболисти на отбора.

През сезона му в „Берое“ Андонов стана голмайстор на тима с 11 попадения, феновете го избраха за най-добър играч на ноември, а в класацията за играч на есенния полсуезон той попадна на второ място зад национала Иво Иванов.

През сезон 2009/2010 Андонов записа 14 мача в първенството и два за Купата на страната с екипа на „Черноморец“ и 3 гола – срещу „Светкавица“, „Славия“ и „Черно море“. През следващия сезон той записа 29 срещи за „Черноморец“ в различните турнири и вкара 3 гола в първенството – при победата над „Левски“ с 2:1, равенството с „Академик“ 1:1 и равенството с „Пирин“ 1:1. За Купата Андонов вкара два гола в мача със „Славия“, завършил 4:4.

Година и половина след като напусна „Берое“ той се завърна под Аязмото, където печели и втора Купа на България и Суперкупата на страната с отбора. 

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки