Станислав Иванов може да се завърне в Ливърпул след 15-20 дни

Левски търси таланти от България, хвърля по едно око и в чужбина, разкри главният методист на "синята" школа Давид Серано

Станислав Иванов може да се завърне в Ливърпул след 15-20 дни
Левски търси таланти от България, които да привлече в своята детско-юношеска школа, разкри главният методист по израстването на младите футболисти на „Герена” Давид Серано.
 
„Опитваме се да се сработим с екипа, работим доста добре, търсим таланти от България, за да може да ги привлечем в нашата школа и за да може да се представим на добро национално, съответно европейско ниво. Поглеждаме и за таланти от чужбина”, каза испанският специалист в Актуално студио „Дерби”, предаде репортер на Novsport.com.
 
„Не са големи финансовите ни възможности в момента. Единственото, което можем да направим, е да използваме всичко най-добро, за да постигнем резултати. Целта, която се опитваме да постигнем, е да формираме нашите футболисти както на терена, така и извън терена. Всеки иска да излиза, да се забавлява, но трябва да се фокусират върху развитието си”, добави той.

 
Серано уточни, че няма идея по финансовата част, когато бе попитан има ли ДЮШ бюджет.  
 
„Но винаги, когато съм желал да поръчам нещо, Даниел Боримиров (шефът на ДЮШ) е правел всичко възможно, без никакви задни мисли.”
 
Методистът определи 15-годишния Станислав Иванов, който беше на едноседмични проби в Ливърпул, като един от най-добрите играчи в „синята” школа. Вчера талантът, който вкара победния гол срещу Лацио в юбилейния мач по случай 100-годишнината на Левски (3:2), се завърна у нас, като „мърсисайдци” обмислят дали да го задържат. Левски обаче също иска да използва своя продукт, по думите на Серано.
 
„Той е един от най-добрите играчи в школата. Информацията, която съм получил до момента, е, че е показал техника, високи резултати, обаче за физиката му трябва да се работи още. Съответно те се надяват да остане максимално време с тях, за да може да работи с тях и да го развият, да задържат най-добрия талант от школата в момента. За момента ще остане в Левски, не знам за Ливърпул, в момента обмислят, нямам информация от тяхна страна. Възможно е след 15-20 дни отново да отиде на проби. Качествата, които показва като футболист, смятам, че са подходящи за Ливърпул. Това е мое мнение. Но Левски иска да остане дълго време при нас.”  
 

 
Привличането на друга изгряваща звезда в първия отбор – Божидар Краев – има втори аспект, той трябва да служи за пример на останалите младоци в школата.
 
„Това е много специфичен случай. Според техниката, която притежава, може да играе за първия отбор. Обаче не оставям на заден план това, че той е млад, има нужда от работа, да се подготви психически, за да може да се представи на ниво за първия отбор и да играе с футболисти с повече опит. Идеята е по този начин да се показва на по-младите към какво да се стремят. То е като бонус за футболиста, но също така и служи за пример на останалите младоци. Трябва стъпка по стъпка, да не се претоварва психически и физически. Той може да бъде футболистът, с когото Левски може да се гордее след време”, посочи Серано.
 
Той отрече да има пръст в привличането на испанците Мигел Бедоя и Антонио Аниете като техен сънародник.
 
„За първия отбор нямам нищо общо, не е моя информацията за Бедоя и Аниете по трансферите им. Работата ми е насочена към футболистите в школата, които да бъдат наложени след година-две и съответно да заиграят в първия отбор.”

 
 
Иначе Давид Серано е дошъл в Левски, за да работи за попълване на дупката между ДЮШ и първия отбор, като 18-19-годишните да се интегрират при мъжете, да бъдат подготвени за там.
 
Не трябва да се променя манталитетът на играчите и треньорите. Трябва да се фокусира работата върху възможностите на футболистите и върху физическата им подготовка. Трябва да се погледне към държавите, Испания и Германия, които са постигнали успехи с младите си футболисти. Идеите, които те използват, да ги откраднем и да допринесем за развитието на новите футболисти”, каза главният методист на ДЮШ на Левски.  
 
„Първата стъпка е интеграция, за да може да поддържа физическото си състояние. Всеки ден тактика, техника, физическа подготовка, психологическа, също така и познания в сферата на самата игра. Това е начинът, който използваме в Левски в момента. Ако някой има проблеми, се набляга на началните пет фази.”
 

„Храната, която се използва преди и след мач, се следи от докторите на отбора. Става въпрос за школата. Следим и хидратацията на футболистите”, каза още Серано.  

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен (ВИДЕО)

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия (ВИДЕО)

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки