Лампард: Исках да остана още година в Челси

Жозе Моуриньо продължи еволюцията в Челси с млади играчи и това е правилният ход за клуба, заяви "синята" легенда

Лампард: Исках да остана още година в Челси
Франк Лампард призна, че не е искал да напуска Челси и е щял да остане, ако „сините” му бяха предложили нов договор в края на миналия сезон. Халфът изкара 13 години на „Стамфорд Бридж”, но Жозе Моуриньо и шефовете го оставиха да си тръгне като свободен агент и той премина в Ню Йорк Сити, а до Нова година ще играе за Манчестър Сити.

„Щях да остана в Челси, ако ми бяха предложили договор за още една година. Нямаше причина да напускам. Да, исках да играя по-често, но не съм глупав. Ако Челси ми бяха предложили нов договор, щеше да бъде лудост  да не приема. Не се чувствах сякаш вече не съм достатъчно добър за Челси. Ако се чувствах така, изобщо нямаше да ходя под наем в Манчестър Сити”, коментира Лампард пред „Сън”.

Франк Лампард всъщност дори включи своята раздяла с лондончани към естествения процес на еволюция в Челси и похвали Жозе Моуриньо за промените в състава.

„Говорих с Жозе Моуриньо – той и клубът винаги са се отнасяли отлично с мен. Решението беше взето, но не знам кой го е взел. Когато спечелихме Шампионската лига, знаех, че в Челси ще има някаква еволюция. Челси искаше да вкара свежи млади играчи в отбора и това в правилният ход за клуба. Имахме прекрасен гръбнак на отбора, който изнесе тежките мачове и се приспособи към няколко мениджъри, спечели трофеи, но това не може да продължава вечно. Жозе се справи блестящо с еволюцията на Челси. Не съм напуснал клуба с лоши чувства към него или Челси. Реалист съм и знам, че във футбола нещата се променят бързо, така че бързо вземам и решения. Не исках да съм играч, който залязва в Челси и хората да си спомнят това за мен. Беше време да си тръгна и клубът може би постъпи правилно. Със сигурност не исках да играя в Челси до 40 години и да ме пускат само за „Кепитъл Уан Къп” след всички страхотни мигове, които имах в клуба”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки