Столична община отвръща на удара: Не прави чест на Борислав Михайлов да се оправдава с нас

Основният проблем е липсата на стадион, отговарящ на изискванията, ние строим метро от летището до центъра, пишат от общината

Столична община отвръща на удара: Не прави чест на Борислав Михайлов да се оправдава с нас
Столична община отвърна на обвиненията на президента на БФС Борислав Михайлов относно провала на българската кандидатура за домакинство на мачове от Европейското първенство по футбол през 2020 година.

От Столична община посочват, че има специален доклад на УЕФА, в който ясно е записано, че основната пречка пред домакинство на България е липсата на стадион, който да отговаря на всички изисквания. Освен това, според общинарите като плюс за страната ни са били посочени усилията на общината да построи метро от летището до центъра.
 
Novsport.com публикува без редакторска намеса кратката позиция на СО:

Позиция по повод изказване на президентът на БФС за Евро 2020
 
Столична община подкрепи инициативата на Българския футболен съюз. В същото време не може и не е редно да се иска от бюджета на София да се покриват основно разходите за събитията. 

В доклада на УЕФА са описани подробно пречките пред домакинството на мачове от европейското първенство през 2020 г. Основната е известната на всички - липсата на национален стадион, който да отговаря на стандартите. Нов стадион е бил само обещан от БФС като проект. Една от силните страни на София, описана в доклада на УЕФА, е че общината строи метро от летището до центъра и осигурява добър достъп и връзки с градски транспорт. Не прави чест на президента на БФС да се оправдава за неговите отговорности и задачи с други институции.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки