Мъри иска Буш в Астана, ЦСКА взима брат му за негов заместник

Станимир Стоилов е наблюдавал нападателя още преди да дойде в България

Мъри иска Буш в Астана, ЦСКА взима брат му за негов заместник

Станимир Стоилов иска да привлече Серджиу Буш в казахстанския Астана, съобщава "Тема Спорт". Преди две седмици стана ясно, че Сто­илов е харесал и португалс­кото крило на ЦСКА Тони Силва.

Мъри е добре запознат с качествата на Буш, като го е гледал не само в България, но и в румънското първен­ство. Бившият наставник на Левски, Литекс и Ботев има поглед върху пазара в север­ната ни съседка, тъй като привлече няколко играчи при канарчетата именно от­там. Мъри на няколко пъти пътува до Румъния, за да гле­да футболисти, и изявите на Буш не са останали незабеля­зани. Той е харесал нападате­ля още преди половин годи­на.

През лятото усилено се твърдеше, че Стоилов ще напусне Ботев и ще премине в Левски. Това обаче не се случи, но Мъри е имал някол­ко набелязани цели за привли­чане при сините. И Буш е бил именно една от тези опции. След като завръщането на наставника на "Герена" пропадна, той подписа с казахс­танския Астана. Стоилов обаче е препоръчал настоя­щия лидер при голмайстори­те в А група на Георги Ива­нов в Левски. Гонзо е одобрил нападателя, но не е имал въз­можност веднага да започне преговори със Серджиу. При­оритетна цел е била разтрогването на контрактите на най-скъпо платените чуж­денци, за да се отвори мяс­то в бюджета за възнаграж­дението на Буш. Докато бъ­дат уредени отношенията между Левски и играчите обаче, ЦСКА се е намесил в ситуацията и е изпратил оферта на нападателя. В крайна сметка румънецът се озова на "Армията", а сега е лидер по голове в елита - със 7, един от които срещу Левски.

Силното му представяне през настоящия сезон отново е привлякло вниманието на Станимир Стоилов и сега той ще направи нов опит да вземе нападателя. Неговият Астана обаче ще трябва да се бръкне със сериозна сума, ако иска да си осигури услугите му. А и не е никак сигурно, че Мъри ще запази поста си на старши треньор. Тимът му води здра­ва битка за титлата и в слу­чай че не я спечели, Стоилов може да напусне клуба. ЦСКА е готов да се раздели с Буш са­мо срещу сума, надхвърляща 1.5 милиона евро.

В същото време стана яс­но, че ЦСКА проявява инте­рес към брата на Серджиу Буш - Лауренциу. Той е играч на Рапид Букурещ. Тимът обаче се намира в тежко фи­нансово състояние и представянето му е трагично - за­ема 16-ото място от 18 от­бора с едва 9 т. в 11 кръга. Лауренциу, който играе ка­то дясно крило и вътрешен халф, има 8 участия и 1 гол. Според romanian-footbalLcom армейците може да отпра­вят оферта за неговите пра­ва през зимата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки