Русия не остави шансове на Азия в Хонконг

Представителният отбор по тенис на Русия не остави никакви шансове на сборния състав на Азия в среща от полуфиналите на тенис турнира “World Team Challenge”, който се провежда тези дни в Хонконг

Русия не остави шансове на Азия в Хонконг

Представителният отбор по тенис на Русия не остави никакви шансове на сборния състав на Азия  в среща от полуфиналите на тенис турнира “World Team Challenge”, който се провежда тези дни в Хонконг.


В рамките на полуфиналния двубой руските тенисистки спечелиха всички три срещи срещу представителките на Азия. Последната точка в общия резултат бе записана от двойката в състав Вера Звонарьова/Александра Панова. Този четвъртък те уверено победиха дуетът от Китай Чжен Цзе/Чжан Лин с резултат 6:2, 6:4.

Преди това бяха изиграни два мача. В първия Вера Звонарьова надигра Чжен Цзе със 7:6, 6:4, а след това Ана Чакветадзе победи Саня Мирза от Индия с 6:4, 6:4.

При този резултат Русия взе безапелационно полуфинала и се класира за финалния двубой. Там рускините ще се изправят срещу победителките от спора между съставите на Европа и Северна и Южна Америка.  За сега резултатът там е равен 1-1, като крайният изход ще бъде решен от Хисела Дулко (Аржентина) и Агнеш Савай от Унгария.

Финалът и мачът за трето място ще се състоят на 9 и 10 януари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки