Стан Колимор пред Novsport.com: Аз съм на кадем на Митко Бербатов (аудио)

Вижте поредното интервю с футболна знаменитост от Острова, специално за Novsport.com

Стан Колимор пред Novsport.com: Аз съм на кадем на Митко Бербатов (аудио)
Стан Колимор е бивш английски футболист, който се състезава в периода 1990-2001 г. Временно е държал рекорда за на-скъп трансфер на Острова с преминаването си от Нотингам в Ливърпул за 8,5 млн. паунда през 1995 г. Колимор, който е играл като нападател, има три мача за националния отбор на Англия, без да реализира гол.
 
Понастоящем Колимор е на 39 години. Неговата професионална кариера преминава през Стафорд Рейнджърс, Кристъл Палас, Саутенд Юнайтед, Нотингам Форест, Ливърпул, Астън Вила, Фулъм, Лестър, Брадфорд и Реал Овиедо, където прекарва само пет седмици.
 
След края на футболната си кариера Стан Колимор се занимава с редица дейности, сред които кино и музика, но най-голям успех постига в спортните медии.

 

-         Здравей Стан, не сме се чували отдавна с тебе.
-         Да така е, радвам се, че се виждаме отново на такова хубаво събитие като мач от Шампионската лига.

-         
Говорейки за лигата, всички фаворити продължават, какво да очакваме през пролетта в този турнир?
-         Традиционно Манчестър Юнайтед са много силни с приключването на зимата както у дома, така и в Европа. Освен червените дяволи към фаворитите прибавям Барселона и Реал Мадрид.

-         
Не ти ли се струва обаче, че Юнайтед нямат много супер звезди както минали години?
-         Прав си, но за сметка на това те притежават много безценен опит. Играчи като Гигс, Скоулс, Рио, Ван дер Сар и други са печелили много титли и то повече от един път и смятам, че именно това нещо ще им дава сили и увереност в идващите тежки битки. Финалът в Шампионската лига този сезон е на "Уембли", така че всички английски отбори ще се целят да са на финала.

-         
Мнението ти за Висшата лига, доста интересно става, всеки губи точки. Твоят Ливърпул е колеблив.
-         Мисля си, че Ливърпул ще е в четворката накрая на кампанията. Трудно ще е в компанията на Тотнъм и Ман Сити, които са в добри позиции. За първото място ще спорят Челси и Манчестър, но давам предпочитания за сините. Когато контузените им играчи оздравеят, мисля че няма по-силен състав от тях в Англия.

-         
Последният кръг Бербатов вкара 5 гола.
-         Когато вкара 3 на Ливърпул, аз бях на стадиона, така бе и на мача с Блекбърн, така че съм на късмет на Димитър Бербатов. Бербатов е качествен играч, но според мен той трябва да вкарва по-често. Не е идеята да вкара 3 или 5 гола в един мач, той трябва да го прави поне през един мач, което ще е добре за Юнайтед, и с Руни до себе си е гаранция за печелене на трофеи през този сезон.

-         
България и Англия са в една квалификационна група за Евро 2012. Вие ни бихте с 4-0 през септември, ще има ли изненади в нашата група в оставащите срещи?
-         Изненади кой знае какви едва ли. Мисля, че Англия ще е победител в групата, а за второто място вие, Черна Гора и Швейцария сте с равни шансове. Който си вземе мачовете, ще ликува накрая.

-         
Преди дни ФИФА не избра Англия за домакин на световното първенство през 2018 за сметка на Русия?
-         Според мен най-добрата кандидатура бе на Англия. Ние можем да приемем Световно първенство още утре. Знаете качеството на стадионите, любовта на феновете. За Русия може да се съглася да бъде домакин, но за Катар не. Това е страна с размера на остров Фиджи, с населението на Цюрих, без футболна история. Смятам, че доста въпроси трябва да бъдат зададени от нас към борда на ФИФА за легитимността при вземането на тези важни решения.

-         
Ще има ли кой да се вслуша в тези въпроси?
-         Ние вече си казахме мнението по английската преса. Футболната ни асоциация сподели с какво не е съгласна. Но бордът на ФИФА е едно затворено общество и не може да се промени за една нощ. Затова аз бих подкрепил една вълна на недоволството от това, което прави ФИФА, защото освен ние и други страни не са доволни от случващото се в момента.

-         
Ще имаме ли удоволствието да видим Стан Колимор в София през септември, когато играем с Англия?

-         Кирил, ако ти ме поканиш, обещавам да дойда! 


Интервю на Кирил Евтимов, специален пратеник на Novsport.com на Албиона


Присъединете се към новата страница на Novsport.com във Фейсбук!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки