Тибо Куртоа: Имаме сили за финал в Шампионската лига

Вратарят Тибо Куртоа е сигурен, че Челси има сили да спечели шампионската тила в Англия, както и Шампионската лига във възможно най-близко бъдеще

Тибо Куртоа: Имаме сили за финал в Шампионската лига
Вратарят Тибо Куртоа е сигурен, че Челси има сили да спечели шампионската тила в Англия, както и Шампионската лига във възможно най-близко бъдеще. През миналия сезон белгийският национал беше преотстъпен в Атлетико Мадрид, с който стана шампион на Испания и игра финал в Шампионската лига. След завръщането си в лондонския клуб, Куртоа е уверен във високата класа на отбора. 
 

"Разполагаме с качествата да достигнем до финала в Шампионската лига и дори можем да го спечелим. В Европа има много силни отбори, като Байерн Мюнхен, Барселона и Реал Мадрид. Трябва да имаме малко късмет, за да не срещнем тези тимове преди финала. Силен състав сме, можем да спечелим шампионата в Англия. Надявам се един ден да триумфираме и в двата турнира. Разполагаме с изключително класни футболисти и техният брой е повече от 11. Винаги имаме и много силни резерви. В Англия трябва да играем срещу Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул. Ще бъде наистина великолепно да станем шампиони. Бих искал да спечелим и титлата и Шампионската лига в един сезон. Ако трябва обаче да избирам, първо може да станем първи в Англия, а един сезон по-късно може да атакуваме и трофея в Шампионската лига. Преди няколко месеца играх финал и съм много амбициран да спечеля този трофей", заяви 22-годишният Куртоа. През май 2014 година Атлетико Мадрид с Тибо Куртоа в състава си загуби с 1:4 след продължения от Реал Мадрид на финала в Шампионската лига. В момента Челси е лидер в шампионата на Англия, а Куртоа и компания играят срещу местния съперник Куинс Парк Рейнджърс през уикенда. 

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки