Анди vs Анди на финала в Доха, Мъри отново разплака Федерер

Бившият номер едно в света Роджър Федерер е на път да придобие спортен комплекс от британеца Анди Мъри. Швейцарецът претърпя преди броени минути трета поредна загуба от Мъри за по-малко от два месеца, в това число втора за последната седмица.

Анди vs Анди на финала в Доха, Мъри отново разплака Федерер

Бившият номер едно в света Роджър Федерер е на път да придобие спортен комплекс от британеца Анди Мъри. Швейцарецът претърпя преди броени минути трета поредна загуба от Мъри за по-малко от два месеца, в това число втора за последната седмица.

 

Това стана на полуфиналите на турнира в Доха, където шотландецът взе победата след 6-7 (6) 6-2 6-2. Любопитното е, че и в трите мача Федерер взе първия сет и позволи да бъде обърнат.

 

Иначе изненада относно качеството на играта нямаше. Двамата отново се вкопчиха в битка от първата минута и предоставиха запомнящи се моменти на зрителите в столицата на Катар.

 

Целият двубой бе на много високо ниво, с излючение на последния сет, когато Федерер изглежда се беше предал, усещайки поредното поражение от Мъри.

 

21-годишната надежда на британския тенис бе избрал много правилна тактика, като играеше почти изцяло на бекхенда на противника. Първият сет ще се запомни с изключителна битка, която логично завърши с тайбрек. В него Федерер успя да се концентрира по-добре и поведе с 4:1 точки, но позволи на Мъри да се върне в играта и да изравни до 4:4. На швейцареца се наложи дори да отразява сетбол при 5:6, но с много смела игра успя да вземе три поредни точки и да поведе в резултата.

 

За негово огромно съжаление, в началото на втория сет сякаш от досегашната му игра нямаше и помен. Мъри започна  да диктува събитията на корта и бе въпрос на време да установи траен превес. Роденият в Дънблейн тенисист проби сервиса на Федерер на два пъти и изравни резултата в сетовете, а за съжаление на публиката драма в решителния сет нямаше.

 

Световният номер две загуби вяра в силите си и започна да прави грешка след грешка. В последните два гейма той почти не оказа съпротива на Мъри и завърши мача по болезнен начин, като сгреши изключително лесен за изпълнение смач. 

 

Федерер направи 37 уинъра, срещу 29 за Мъри, но докато рекламното лице на "Фред Пери" направи само 19 непредизвикани грешки, вторият в света направи цели 37. 

 

Така в утрешния финал съперници ще бъдат адашите Анди Мъри и Анди Родик.

 

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки