Иво Тонев остава важна част от Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

15% акции за феновете засега остават само намерение, съставът на УС е увеличен до 7 души, но Батков предлага засега да са само 4

Иво Тонев остава важна част от Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)
Подалият оставка като управник в Левски Иво Тонев остава на важен пост в клуба, предаде репортер на Novsport.com след Общото събрание на „сините” днес. Собственикът Тодор Батков обяви промените в управата на клуба, който ще работи с бюджет от 8 млн. лева през следващата година.

„Бе гласувано увеличение на капитала на Левски от 750 000 акции с номинал от 750 000 лева капиталът е увеличен на 30,7 млн. лева като бяха направени непарични вноски. Г-н Христо Друмев (досегашен член на Надзорния съвет) бе освободен по негова молба поради изтичане на мандата. Той получи грамота за особени заслуги и почетен знак. Той засвидетелства подкрепа към Левски от 1940 година. Избран бе и Надзорен съвет в състав – Тодор Батков, Александър Ангелов и Минко Герджиков, който поканих да остане”, обяви Батков на пресконференция след събранието.

Адвокатът още веднъж заяви намерение да даде 15% от акциите безвъзмездно на тръста „Синя България”, но това не е факт към момента. Не стана ясно и дали НКП ще получи място в Управителния съвет.



„Съставът на Управителния съвет е увеличен до 7 души, Възнамерявам да предложа УС да се състои от 4 лица, като в перспектива бъде попълнен до 7. Членове на УС ще бъдат Иво Тонев, имам неговото съгласие, който остава председател на УС, заедно с г-н Баждеков, който ще бъде единствен изпълнителен директор. НКП и тръста „Синя България” влизат като юридически лица. В рамките на няколко месеца съставът на УС ще бъде попълнен с още качествени хора”, обяви Тодор Батков.




Мястото на НКП в Управителния съвет остава под въпрос след следната реплика на собственика:

"Прехвърлям 15% безвъзмездно на феновете, а те поемат ангажимента да внасят 1 млн. с различен вид дейност. Те влизат в управата. Само тръста получава две места в Управителния съвет. Тях ги няма сега тук, защото са в парламента, да видят депутатите какво ще ги правят".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки