Още едно "Ел Класико" на финала за Купата на Краля! (видео)

Реал Мадрид отстрани Севиля и среща Барселона на финала на 20 април, Адебайор с дебютен гол за Белия балет за шест минути игра

Още едно "Ел Класико" на финала за Купата на Краля! (видео)

Отборът на Реал (Мадрид) се класира за финала на испанската Купа на Краля след успех с 2:0 в мач – реванш със Севиля, игран на стадион „Сантиаго Бернабеу”. Месут Йозил  вкара само осем минути преди края на редовното време. В последните секунди на сблъсъка новото попълнение на мадридчани Емануел Адебайор оформи крайното 2:0. Белия балет имаше предимство от един гол в миналата среща и с общ резултат 3:0 се класира за финала, където ще срещне вечния съперник Барселона, който по-рано днес изигра формалната си среща с Алмерия. Каталунците се наложиха с общ резултат от двата мача 8:0.

 

 

Двубоят стартира интересно още от първите си минути, като още в четвъртата Анхел Ди Мария уцели греда. Само шест по-късно главният съдия на двубоя отмени попадения на Севиля заради засада. Решението бе спорно и може би ключово за развитието на двубоя в следващите минути.

 

В 18-та минута Ракитич пробва удар по посока вратата на Касийяс, но без успех. Роналдо върна удара, но и неговият шут беше неуспешен. В следващите минути Севиля сякаш пое инициативата и владееше повече от мадридския гранд.

 

Все пак в 30-та минута Анхел Ди Мария изигра добре една ситуация, при която Кристиано Роналдо остана на чиста позиция. Португалецът обаче не можа да вкара и да успокои своите съотборници за бъдещите минути. Така първото полувреме завърши при резултат 0:0 и заявка на гостите за битка до последна капка кръв.

 

Втората част започна с удар на Анхел Ди Мария, който срещна тялото на бранител на Севиля.

 

В 55-та минута и Арбеола записа неуспешен опит да даде аванс на своя отбор. Той изненадващо бе титуляр на мястото на представящият се чудесно Марсело.

 

В 67-та и 69-та минути първо Кристиано Роналдо, а после и Анхел Ди Мария се отчетоха с удари, но топката така и не влезе във вратата на Варас.

 

В 70-та минута треньорът на Севиля Грегорио Манзано пусна най-силния си коз в игра. На терена влезе Луиш Фабиано на мястото на Ракитич. В рамките на същата минута Карим Бензема можеше за пореден път в последните седмици да вкара важно попадение за своя отбор, но той изпусна с глава след чудесен пас на Роналдо.

 

В 82-та минута Йозил направи така, че чакането на феновете на Реал да приключи. Той вкара за 1:0 след чудесен пас на Кедира. В 84-та минута новото попълнение на Жозе Моуриньо Емануел Адебайор влезе на мястото на Бенз. Това беше и дебютът на Адебайор за мадридчани.

 

Впоследствие той се оказа чудесен, тъй като в последните секунди на двубоя след корнер Адебайор красиво оформи крайното 2:0. Това бе и първата му стъпка към оставане на „Сантиаго Бернабеу” след края на сезона. Адебайор дойде заради контузията на Игуаин, и е под наем до лятото, но в договора му има и опция за закупуване.

 

Така след две победи над турнирния боец Севиля, Реал се класира за финал на турнира на Купата на Краля, където в последните години имаше доста трудности и доста гафове. Първото място ще бъде оспорвано от легендарния съперник Барселона. "Ел Класико" за Купата на Краля е насрочен за 20 април.

 

 

Реал (Мадрид) – Севиля 2:0

 

1:0 Йозил 82’

2:0 Адебайор 90’

 

Състави:

 

Реал: Касийяс, Албиол, Алонсо, Арбелоа, Бензема (Адебайор 84'), Карвальо, Роналдо, Ди Мария (Гранеро 88'), Кедира (Диара 90'), Йозил, Рамос

 

Севиля: Варас, Касерес, Ескюде, Кануте (Медел 87'), Наваро, Навас, Негредо, Ракитич (Фабиано 70'), Ромарич (Пероти 81'), Санчес, Зокора

 

Жълти картони: Наваро, Касерес, Зокора, Алонсо, Санчес (2), Рамос

 

Червени картони: Санчес

 

Стадион: „Сантиаго Бернабеу”, Мадрид

 

Съдия: Тейшейра Витиенес

 

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки