Литекс обърна Терек (Грозни) в предпоследната си контрола на турска земя

"Оранжевите" губеха с 0:1 до 30-ата минута, но с голове на Георги Миланов и Том стигнаха до пълен обрат

Литекс обърна Терек (Грозни) в предпоследната си контрола на турска земя

Тимът на Литекс постигна победа с 2:1в предпоследната си контрола на турска земя срещу Терек (Грозни).Българският национал Благой Георгиев се появи на терена през втората част. Двубоят пропуснаха Светльо Тодоров и Александър Цветков, които се възстановяват от началото на подготовката и не са играли в контролите. Участие не взе също така и Ивайло Петков, който тренира по специален режим в България. Отборът от Чечня, който се състезава в руското първенство поведе в 6-ата минута чрез Тиуи. Ловчанлии обаче стигнаха до пълен обрат с попадения на Георги Миланов в 31-ата минута и Том, който се разписа от дузпа в 55-ата.

 
Срещата не започна добре за шампионите на България. Още във втората минута ловчанлии получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Момчил Цветанов. Зад топката застана Бодуров, който обаче нацели десния страничен стълб и не успя да даде предимство на своя тим. Четири минути по-късно Терек откри резултата с гол на Тиуи, който с премерен удар от десетина метра прати топката в мрежата.
Допуснатият гол като че ли мотивира играчите на Литекс, които, осъзнали, че няма какво да губят, се впуснаха в атака. Момчетата на Любослав Пенев създаваха положение след положение пред противниковата врата, но стражът на Терек бе на висота. Все пак в 31-ата минута след отлично центриране на Цветанов от фаул, Георги Миланов се разписа с глава, изравнявайки резултата.
Шест минути по-късно Бодуров бе изгонен с втори жълт картон и тъй като това е контролна среща, на негово място влезе Барт.
Литекс можеше да обърне резултата още в първата част, но удар на Дока в последната минута прелетя над напречната греда.
Втората част започна по сходен начин с пъртата, тъй като отново бе отсъдена дузпа в полза на Литекс. В 55-ата минута Ятченко спря центриране на Том с ръка и главният рефер посочи за втори път бялата точка. Този път Том изпълни наказателния удар и не сгреши – 2:1 за „оранжевите”.
Темпото на игра значително спадна докрая на срещата поради многото извършени смени и в двата тима. В 77-ата минута Благой Георгиев изпълни пряк свободен удар на около два метра пред наказателното поле, но топката излезе в аут.
Четири минути преди края на срещата, футболистът на Терек Исмаилов извърши ужасяващ фаул срещу откъсващия се Михаил Венков и бе изгонен с втори жълт картон.
Така тимът на Литекс постигна победа с 2:1, а в петък излиза срещу Карпати Лвов в последната си контрола в Турция.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки