В Испания: Луис Енрике изпуска съблекалнята на Барселона, Субисарета е аут

Лео Меси и Неймар са в обтегнати отношения с треньора, пишат местни медии

В Испания: Луис Енрике изпуска съблекалнята на Барселона, Субисарета е аут

Двете най-ярки звезди на Барселона са в обтегнати отношения с треньора Луис Енрике, твърдят в Испания.

Слуховете се засилиха от факта, че Лионел Меси и Неймар бяха оставени на резервната скамейка за първия мач през 2015 година, загубен с 0:1 от Реал (Сосиедад).

Според информациите четирикратният носител на Златната топка не е доволен, че наставникът  не се съветва с никого в съблекалнята и не вярва, че Енрике има нужните качества да води Барселона.

В резултат на отегнатите отношения Лео не се появи на възстановителната тренировка в понеделник сутринта. Заниманието бе открито и изгледано на живо от десетина хиляди зрители, повечето от които деца, но Меси не взе участие.

Официално причината е стомашен проблем, но аржентинецът не се е обърнал към лекаря на клуба, което накара медиите в Англия да ликуват, че е възможно нисичкият магьосник да смени клубната си принадлежност.

Междувременно стана ясно, че Андони Субисарета вече не е спортен директор на Барселона. Днес каталунският гранд официално обяви, че контрактът на бившия вратар е прекратен, като клубът му благодари за положените усилия в последните четири години.

Официалната страница на Барселона посочва, че решението е взето от президента Хосеп Мария Бартомеу. Андони Субисарета пое ролята на спортен директор на Барселона през месец юли 2010 година, ставайки част от екипа на тогавашния президент Сандро Росел.

Смята се, че основната причина за уволнението на баска са вчерашните му изявления пред пресата, в които той намекна, че Хосеп Мария Бартомеу е сред главните виновници за наложеното трансферно ембарго на клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки