Карпати се добра до 3:3 с Литекс след скандален гол

Украинците изравниха в последната минута на двубоя с доста спорно попадение, дело на Резван Кошич

Карпати се добра до 3:3 с Литекс след скандален гол

Българският шампион Литекс завърши наравно 3:3 в атрактивен мач срещу украинския Карпати (Лвов). Срещата бе част от зимната подготовка на "оранжевите" в Анталия, а читателите на Novsport имаха възможност да я проследят на живо чрез чат - описание.

 

 

Мачът в Анталия започна силно за „оранжевите”, които още във 2-та минута атакуваха добре, но главният съдия отсъди засада на Джерманович. Секунди по-късно отново той бе в центъра на събитията, защото беше изведен добре в наказателното поле на украинците от Берберович, но ударът му беше спасен от Богатинов.

 

 В 12-та минута Карпати също показаха зъби и удар на Мартинес от рамките на наказателното поле на Литекс, мина над вратата на Голубович. Пет минути по-късно Бодуров замалко да засече добро центриране от на Дока в наказателното поле, но Ощипко изчисти.

 

В 24-та минута на двубоя Занев стреля силно към вратата на Карпати, но топката мина над нея. В 31-та минута украинците можеха да поведат, но ударът на Худобяк бе извън рамките на вратата на Голубович.

 

В 41-та минута Дока центрира от корнер добре към Пламен Николов, който успя да отправи удар, но топката мина над вратата на Карпати. Така първата част завърши при резултат 0:0 без много интересни ситуации.

 

През второто полувреме нещата бяха тотално различни от първото и в двете врати паднаха общо шест гола. На терена влезе Георги Миланов, който още в 47-та минута можеше да изведе „оранжевите” напред, но ударът му беше неточен.

 

Все пак в 58-та минута след настоятелен натиск Литекс поведе чрез Том, който вкара от дузпа за нарушение срещу самия себе си. В 65-та минута ловчанлии удвоиха резултата след автогол на резервата Федецкий.

  

В 69-та минута други две резерви на Карпати бяха център на вниманието. Кополовец изведе чудесно Гудима, който простреля Голубович за 2:1. В 75-та минута Георги Миланов напусна терена, тъй като получи втори жълт картон за две груби нарушения.

 

Пет минути по-късно Резван Кочиш изравни на 2:2 след пас на Федецкий. Секунди по-късно след късо изпълнение на корнер от страна на „оранжевите” Христо Янев центрира към Джерманович, който отбеляза за 3:2.

 

Все пак украинците не се предадоха и стигнаха до равенството 3:3. В последните секунди на сблъсъка при атака на Карпати топката стигна до Резван Кочиш. Страничният съдия вдигна флага си, маркирайки засада, но главният не зачете сигнала му и играта продължи без участието на българските бранители, които бяха спрели игра. Кошич вкара необезпокояван за 3:3 и секунди след това мачът приключи при същия резултат. 

 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки