Литекс официално представи двама бранители (СНИМКИ)

Рафаел Перес и Илия Мунин ще играят в Ловеч

Литекс официално представи двама бранители (СНИМКИ)

Литекс представи две нови попълнения. Това са защитниците Рафаел Перес и Илия Мунин.

Последният е на 21 години и бе освободен наскоро от Берое, докато колумбиецът идва от бразилския ФК Португеса. Toй е централен бранител, но може да играе и като десен такъв.

Рафаел Енрике Перес Алмейда, както е цялото му име, ще играе с №5 и онзи ден е навършил 25 години. 



Мунин взе №2. 

Договорите с двамата са за срок от две години, с опция за удължаване.

„Ние след доста анализи, които направихме първия сезон, решихме да вкараме свежа кръв в защитата, да имаме на всеки пост по двама играчи, които допълнително да създават конкуренция в отбора”, коментира наставникът Красимир Балъков.

„В лицето на двамата виждаме подсилена конкуренция, която може да доведе и до успех.”

Рафаел Енрике Перес Алмейда е роден на 9 януари 1990г в Картаген, Колумбия. Висок 1.86м. и се изявява  като централен бранител. В кариерата си досега е играл за Реал Картагена, китайския Чонгинг Лифан, колумбийските Индепендиете Меделин и Санта Фе, а през последните няколко месеца се е състезавал за бразилския Португеза.

Илия Мунин е роден на 16 януари 1993 г. в Добринище. Висок 180 см, играе като десен бек. Юноша е на Пирин (Благоеград) и Левски (София). В ‘А” група започва своята кариера в състава на Любимец, където записва 26 мача. През календарната 2014 година младокът игра за Берое Стара Загора. Мунин е актуален младежки национал на България, със 7 мача за гарнитурата

В момента ловчанлии разполагат с двама колумбийци -Вилмар Джордан и Данило Асприя. И двамата се представят на ниво, като първият е желан от турския елитен Истанбул Б.

След като приключи преотстъпването му в Добруджа, в тима се завръща халфът Красимир Станоев. Както е известно преди нова година клубът се раздели по взаимно съгласие с Омар Косоко и Петър Златинов. Не е изключено някои от младите играчи да бъдат пратени да се обиграват в други отбори, съобщиха от клуба.
 

Краси Балъков каза: „Засега имаме двама нови привлечени, с тях групата като кадър се оформя долу-горе на всеки пост да имаме по двама играчи, задължително в подготвителния период ще дадем шанс на 4-5 млади футболисти от школата, както Литекс е процедирал винаги. Това са: Чавдар Ивайлов, Емо Петров, Галин Минков, Александър Георгиев и Динко Митрев, халфове, външни нападатели и нападатели. Тези момчета също ще вземат участие в тренировъчния процес. Като кадър засега са оформени 28 човека като цяло. В тях има 4-ма вратари, 4 до 5 млади, които изброих, и наличните вие ги познавате, и някъде около 20 човека на всяка позиция по двама ще има. Конкуренцията е изключително важно нещо, като се има предвид, че нашата цел е да влезем в първата шестица и оттам да се сборим с първите шест най-добри отбора, което няма да бъде хич лесно.”

 
„Пепи вече е на Черно море състезател, с него се разделихме, с него съм нямал никакви проблеми, помагал ми е с изграждането на младите, сега е моментът да му благодаря и да му пожелая успех.”
 
Балъков подчерта, че не възнамерява да се разделя с повече футболисти, а може да се привлече още най-много един човек.

„Докато е отворен трансферният период, винаги може нещо да се случи, но засега нямаме конкретни оферти към наши футболисти, а и нямаме конкретни намерения, трябва да е нещо много добро, за да се разделим с някого. Дали ще привлечем още някой, също зависи от това, какъв ще бъде този футболист, от преговорите към него, дали него ще го задоволят условията, така че всичко е отворено по принцип, но най-много още 1 футболист да се привлече още. Другите са младите, които ще интегрираме, да усетят от мъжкия футбол. Друго засега няма.” 


Вратари: Винисиус БАРИВИЕРА, Евгени Александров, Александър КОНОВ , Марин ОРЛИНОВ
 
Защитници: Антон НЕДЯЛКОВ, Джаксън МЕНДИ, Пламен ГЪЛЪБОВ, Васил БОЖИКОВ, Страхил ПОПОВ, Илия МИЛАНОВ,  Иван ГОРАНОВ, Рафаел ПЕРЕЗ (от Португеза, Бразилия), Илия МУНИН ( от Берое), Галин МИНКОВ (от Академията)

Полузащитници и нападатели
: Петрус БУМАЛ, Реян ДАСКАЛОВ, Румен РУМЕНОВ, Александър ЦВЕТКОВ, Никола КОЛЕВ, Кристиян МАЛИНОВ,  Армандо ВАЮШИ, Данило АСПРИЛЯ, Кирил ДЕСПОДОВ, Уилмар ДЖОРДАН, Георги МИНЧЕВ, Милчо АНГЕЛОВ, Красимир СТАНОЕВ( от Добруджа), Чавдар Ивайлов( от Академията), Емил ПЕТРОВ( от Академията), Александър ГЕОРГИЕВ( от Академията), Динко МИТРЕВ (от Академията)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки