Десподов: Не мисля за трансфер, засега съм в Литекс

„Академията на Литекс е перфектна: терени, пансион. Градът няма изкушения, което е супер за млад състезател", каза младият нападател

Десподов: Не мисля за трансфер, засега съм в Литекс
Нападателят на Литекс Кирил Десподов е сред един от най-добрите млади таланти на България. Десподов е юноша на Пирин (Благоевград), но още на 10-годишна възраст е забелязан от „оранжевите”, като прави дебюта си за мъжкия отбор на 15 години.

19-годишният голмайстор получи първия си шанс при „оранжевите” от Христо Стоичков и от тогава досега продължава развитието си в тима от Ловеч.

„Академията на Литекс е перфектна: терени, пансион. Градът няма изкушения, което е супер за млад състезател. Може би това ми е помогнало. Там не мислиш за нищо друго освен за футбол”, каза Десподов пред БНТ1.

„Дебютирах за Литекс на 15 години при Христо Стоичков, а след това всеки треньор ми е давал шанс”.

„Треньорът постоянно ми дава съвети здраво стъпил на земята, че все още нищо не съм постигнал. Семейството постоянно ме критикува, за да мога да се развивам”.

Лацио е отборът, чието име най-силно се свързва с интерес към младия нападател.

„Чета, да. Влияят ми, не е хубаво толкова много да се пише. Но ако приемаш всичко, тогава е окей. Ако си добър играч и показваш всичко от себе си, защо някой голям отбор да не те вземе и да те доразвие. Засега обаче съм в Литекс. Искам да направя една добра подготовка, а след това ще видим”.

Ивайло Петев повика Десподов за контролата с Румъния на 7 февруари в Турция.

„Много ме изненада. Много съм благодарен на г-н Петев, че ми дава шанс да покажа какво мога. Благодарен съм на треньора, на семейство си, на съотборниците си, защото това е колективен спорт”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки