Стоичков №1 и на американски футбол, игра срещу мис Америка

"Американците обичат да си правят кефа, аз - също", каза Камата

Стоичков №1 и на американски футбол, игра срещу мис Америка

Христо Стоичков вече е звезда и в американския футбол. Камата беше обявен за MVP (най-полезен играч) в демонстративен мач между известни личности в Глендейл (Аризона), пише вестник "Труд".

 

Най-известният българин събра погледите на зрителите, като направи два тъчдауна и осигури победата на своя отбор. А негов капитан бе Дейон Сандърс, един от петте най-велики в историята на американския футбол и двукратен шампион с „Далас Каубойс". От трибуните започнаха да наричат Стоичков с прозвището Светкавицата. А в отсрещния отбор игра бившата мис Америка - красавицата Суси Кастильо.

 

„Стана уникално шоу, страшно се забавлявахме - разказа Стоичков по телефона. - Слава Богу, не ми сложиха скафандър на главата (смее се). Сам реших да играя без каска. Иначе едва ли щях да мога да тичам така бързо, да виждам и да улавям топката. Американците обичат да си правят кефа, аз - също. Публиката не спираше да ни аплодира, а Дейон е страхотен пич. Като истински капитан ми даваше указания какво да правя на терена. Аз пък му обещах да го науча на сокъра."

 

С демонстративния мач от две полувремена по 10 минути Стоичков загря за най-голямото шоу в история на американския спорт - Супербоул. Големият финал за определяне на шампиона е в нощта в неделя срещу понеделник българско време. Кавалерът на „Златната топка" получи покана за ВИП-ложата на стадона в Глендейл. На игрището ще се изправят гладиаторите от „Сиатъл Сийхоукс" срещу „Ню Инглънд Пейтриътс". Цените на билетите гонят четирицифрени суми на черната борса, а цял свят гледа телевизионното излъчване на уникалното шоу. По традиция голяма попзвезда изпълнява американския химн и забавлява публиката преди сблъсъка и в почивките. Сега тази чест е отредена на нашумялата Кейти Пери, която ще води шоуто на почивката. 30 секунди реклама по телевизията струва 4,5 милиона долара.

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки