Тунчев: Новите вдигнаха нивото

Сработихме се добре с Оршулич, ще си върна формата за официалните мачове

Тунчев: Новите вдигнаха нивото

Бранителят на ЦСКА Александър Тунчев говори след проверката с Петролул (1:0) за представянето на отбора в контролите, предстоящия спор за титлата и партньорството си с хърватина Марин Оршулич. Двамата ще подновят сезона като централна двойка защитници заради бавното възстановяване на капитана Валентин Илиев. Той със сигурност ще пропусне първия официален мач на 1 март с Локо Сф, но завръщането му на терена може да се отложи допълнително.

 

"Петролул е доста сериозен съперник, като се получи равностоен двубой. Успяхме да създадем положения и е радващо, че реализирахме поне едно от тях", коментира Тунчев по повод успех над третия в Румъния.

 

Във връзка с информацията, че отново е получил контузия в коляното, бранителят заяви: "Пишат се неща от хора, които са били на лагера, но не са ме попитали как съм. Абсолютна глупост е, че имам болки в коляното. Всичко е наред. Имах мускулен проблем, но вече съм възстановен", поясни Тунчев, цитиран от вестник "Тема спорт".

 

"Постепенно навлизам в подходящата форма. Играх и през първия полусезон с Оршулич, натрупахме доста мачове. Нямаме проблеми със сработването. Явно ще продължим да си партнираме, поне на този етап. Иначе ми трябва още малко игрово време, за да съм напълно подготвен. Не става само с тичане. Имаме още една контрола в Турция и една 6 България, така че ще наваксам", добави бившият бранител на Локо Пд и Лестър.

 

"Отборът е готов за битката през пролетта. С новите попълнения не само се увеличи конкуренцията, но и Вдигнахме нивото", каза още Тунчев. Той е играл едва 108 минути в 2 от 8-те контроли на ЦСКА досега.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки