Нова операция за капитана на ЦСКА днес

Артроскопията на коляното ще бъде третата операция на Валентин Илиев за последната година

Нова операция за капитана на ЦСКА днес
Капитанът на ЦСКА Ва­лентин Илиев ще може да се завърне в игра чак през месец април. Бранителят така и не успя да проведе нормална зимна подготов­ка. Тъкмо когато старти­раше по-сериозни натоварвания, Илиев наново получаваше болки в коля­ното и не успя да влезе в игрови ритъм.

Докторите проведоха медикаментоз­но лечение на играча, ко­ето обаче не е дало търсе­ния резултат. В крайна сметка сега на Илиев ще му се наложи да премине през трета опе­рация (две на коляното и една на глезена) за послед­ната година. Днес Илиев ще бъде подложен на артроскопия на коляното. След хирургическата ин­тервенция на бранителя ще са му необходими поне 20 дни възстановяване. То­ва означава, че той ще е готов да се завърне в игра през месец април, в разгара на плейофите и битката за титлата с Лудогорец.

Преди няколко дни хал­фът Еденилсон Бергонси скъса предна кръстна връ­зка и пропуска остатъка от сезона. За неговия пост обаче има солидна конку­ренция в лицето на Маркиньос, Сънди, Бръкляча и Галчев.

Идентично е положе­нието и в центъра на за­щитата. Илиев е извън терените още от октом­ври, през което време той бе успешно заместен от Оршулич. Хърватинът ще продължи партньор­ството си с Тунчев в от­брана. На поста могат да бъдат използвани още Причиненко, Супусепа, Крачунов и Апостол По­пов.

Договорът на Валентин Илиев изтича в края на то­зи сезон и може да не бъде подновен с оглед честите му контузии през послед­ната година и напреднала­та му възраст (34). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки