Разследват Лоран Блан за расизъм

Френската футболна федерация започна разследване относно твърденията, че националния селекционер Лоран Блан и други треньори на тайна среща са се договорили за ограничаване на броя на чернокожи футболисти и играчи от арабските страни в националните тренировъчни програми, предава АП

Френската футболна федерация започна разследване относно твърденията, че националния селекционер Лоран Блан и други треньори на тайна среща са се договорили за ограничаване на броя на чернокожи футболисти и играчи от арабските страни в националните тренировъчни програми, предава АП.

Сайтът Mediapart публикува скандални твърдения през миналата седмица, че предложенията са били да се ограничи с 30 процента броя на играчите от Африка в академиите, след като навършат 13 години.

Преди няколко дни техническият директор на френската футболна федерация Франсоа Блакар беше отстранен от поста си заради расизъм.

Според министерството на спорта на Франция Блакар е въвел редица проекти в младежките академии в страната, които подтикват футболистите към расизъм.

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки