Сензациите в пресата: Томов се закле да върне парите на Чочев

Локо (Сф) иска голмайстора на "Б" група, Кмет взима Черноморец

Сензациите в пресата: Томов се закле да върне парите на Чочев
Сензациите в родната спортна преса на 29 април, сряда, 2015 година:

24 часа: Томов обеща да върне парите на Чочев

Александър Томов се закле вчера, че ще върне парите на Ивайло Чочев. Фирмата „Лира инвестмънт" получи 40 000 лева, които дължи клубът на на­ционала. Просто банкова­та сметка, която била сре­щу неговото име, била нейна по незнайни причини.

Вероятно за пореден път става въпрос за престъпна не­марливост от страна на слу­жителите на „Българска армия", които бяха назна­чени от Александър То­мов. Той успя да ликвидира и счетоводството, като пре­хвърли всичко на собстве­на фирма и сега не е ясно точно кой е извършил под­мяната на банковата смет­ка.

Самият Чочев бил кате­горичен, че ще чака колкото трябва тези пари, които и без това намалил рязко заради лиценза на клуба. Той информирал мениджъра си Петьо Ко­стадинов, че иска да по­могне. Костадинов от вчера е в Палермо, за да гледа след­ващия мач на Чочев.

„Чавдар" също направи отстъпка на ЦСКА за це­ната му.

Тема Спорт: Локомотив София иска голмайстора на „Б” група


Локомотив София проя­вява сериозен интерес към голмайстора на Б група, разбра "Тема Спорт". Червено-черните искат да се подсилят през лятото с нападателя на Локомотив Горна Оряховица Янаки Смирнов. 22-годишният футболист има 19 попаде­ния от началото на сезона във втория ни ешелон.

Привличането именно на нападател е приори­тет в лятната селекция на столичните железнича­ри. Смирнов е продукт на Академията на Литекс, но не се наложи и бе прео­тстъпен в Спартак Варна. У нас рита още и за Неф­тохимик.

В момента реално старши треньорът на Ло­комотив София Димитър Васев разполага само с един типичен централен нападател - Преслав Йор­данов. Поради тази причи­на той често използва на върха на атаката Емил Гъргоров и Ламжед Шехуди.

В плановете на черве-но-черните е и голмайс­торът на Добруджа Ата­нас Илиев. Интерес към не­го обаче проявява и Сла­вия. От "Надежда" ще се опитат да вземат през ля­тото и централния за­щитник Йордан Милиев чийто договор с македонс­кия Шкендия Тетово изти­ча в края на сезона.

Определящо за селекция­та на столичните желез­ничари ще бъде евентуал­ното класиране за Лига Европа.

Меридиан мач: Кмет взима Черноморец

Община Бургас ще стане 100-процентов собстве­ник на Черномо­рец и ще спаси клуба. Тя вече предприе стъпки към връщане на апорта в ПСФК Черноморец изцяло във владение на общи­ната. Теренът предс­тавлява 140 декара - Спортен комплекс „Черноморец". По предложение на специализираната коми­сия „Черноморец" Об­щинският съвет гласу­ва вчера тази точка. Общината ще иниции­ра и насрочване на Общо събрание на АД-то. На него ще се взе­ме решение Съветът на директорите да бъ­де в състав изцяло от представители на об­щината. В него предс­тавителство ще има и сдружението за спасе­ние на Черноморец. Това ще са Тома Томов и Васил Стоянов. На първо време те няма да получават възнаг­раждения за работата си заради лошото фи­нансово състояние на клуба.

Община Бургас ще стане мажорита­рен собственик на ня­колко етапа. Първо, ка­питалът ще се вдигне с една акция, а след то­ва „Петрол холдинг" ще прехвърли целия си 50% дял на Община Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов обя­ви, че е имал разгово­ри с Митко Събев и Денис Ершов, които са дали гаранции, че няма да предявят пре­тенции към отпуснати­те заеми на дружест­вото. Става въпрос за суми над 20 милиона лева.

„Готови сме да помогнем финансово клуба. Ако е необходи­мо, ще редуцираме ня­кои разходи, но ще осигурим средства. Общината има пер­фектен кредитен рей­тинг. ПСФК Черномо­рец може да бъде спа­сен и мисля, че ще ус­пеем", каза Николов.
Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки