Лацио дойде за Краев

"Сините" се надяват да вземат 1 млн. евро за таланта през лятото

Лацио дойде за Краев
Представители на Лацио изгледаха двубоя между Левски и Лудогорец. Целта на визитата им в Бъл­гария е да се запознаят с каче­ствата на 17-годишния юно­ша на сините Божидар Краев. Римските орли проявяват интерес към него и вече на ня­колко пъти са го наблюдавали в игрова обстановка. В ложи­те на “Gерена" имаше още доста скаути на чужди клубо­ве, които следяха представя­нето на играчи от двата тима, пише „Тема спорт”.

Божидар Краев дебютира за тима от „Герена" през нас­тоящата кампания. Той полу­чи шанс още от испанския треньор Пепе Мурсия, който го пусна като резерва в пър­вия крьг от първенството срещу Локо Пд (1:1). След това атакуващият играч блесна вдвубоя за Купата на Бълга­рия срещу Спартак Варна. В него той реализира хеттрик за успеха със 7:1. До вчераш­ния полуфинал реванш с Лудо­горец младокът имаше точно 20 срещи за Левски (в А група и купата), в които бе реализи­рал 5 попадения.

По време на зимната пауза Краев бе на проби в италианс­кия шампион Ювентус, както и в Манчестър Сити. Той до­ри  тренира в дублиращия тим на англичаните под ръко­водството на Патрис Виейра. И двата клуба продължа­ват да го следят.

С продажба на Божидар Левски ще закьрпи бюджета през лятото. Очаква се така­ва да бъде осъществена. Сини­те се надяват да вземат око­ло милион евро за правата му. Краев ще навърши пълноле­тие на 23 юни. Интересното е, че на 17-годишна възраст сините продадоха друг играч в Серия А - в началото на 2014-а в Удинезе на същите години премина Антонио Вутов. Ин­терес да откупи правата на Краев имат и от италианска мениджърска агенция. Тя поже­ла това малко след началото на пролетния дял на шампио­ната. От Левски обаче отка­заха. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки