Фиорентина пожела Куалярела, за да пусне Варгас в Юве

Антонио Конте иска перуанския ляв полузащитник в тима си, умува да даде футболисти на Фиорентина

Фиорентина пожела Куалярела, за да пусне Варгас в Юве
Ръководството на Фиорентина даде отговор на Ювентус относно запитването за трансфер на Хуан Мануел Варгас. „Виолетовите” са съгласни да позволят на перуанеца да заиграе в Торино, ако в обратната посока поеме италианският национал Фабио Куалярела.

Новият треньор на Юве Антонио Конте желае 27-годишния Варгас да заеме позицията по левия фланг на халфовата линия на тима. Според медиите в Италия „бианконерите’ са предложили тоталната издънка Хорхе Мартинес, който дойде в Юве за 12 милиона евро от Катания, но мачовете му за Юве се броят на пръстите на едната ръка, като разменна монета по сделката.

„La Nazione”  съобщава, че клубът от Флоренция не проявява интерес към Мартинес, но има желание да вземе Фабио Куалярела, който направи много добър сезон в Торино. Той обаче не е играл в Серия „А” от 6 януари заради контузия на коляното, но въпреки това Юве купи 100% от правата му, които досега се поделяха между Наполи и рекордьорът по титли в Калчото.

От Фиорентина се надяват пристигането на Мирко Вучинич на новия „Деле Алпи” да накара ръководството на Ювентус да се съгласи на размяната, но засега Антонио Конте дава индикации, че ще разчита на Куалярела през новия сезон и лека-полека го върна в титулярния състав по време на контролните мачове на тима в Съединените американски щати.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки