Левски не подписа договора за ТВ правата, грози го изваждане от "А" група (видео+снимки)

Клубовете ще си разделят поравно 40% от общата сума

Левски не подписа договора за ТВ правата, грози го изваждане от "А" група (видео+снимки)
Левски не подписа договора за ТВ правата с БФС. "Сините" в лицето на своя финансов директор Константин Баждеков категорично са отказали да парафират с родната централа заради несъгласие с начина на разпределение на средствата, предаде репортер на Novsport.com.

Ако Левски не подпише договора, може да бъде изваден от "А" група!

На срещата на босовете, която се проведе в столичния хотел "Кристъл Палас", стана ясно, че клубовете ще си разделят по 40% от общия приход за ТВ правата, който възлиза на 5 млн. лв. От Левски обаче не са съгласни. Баждеков е искал 20%. След като неговото предложение е било отхвърлено, той не е подписал договора с БФС. 


ЦСКА е подписал с особено мнение, заяви изпълнителният директор на клуба Венцислав Живков. Лудогорец и Черноморец също не са били съгласни. Новакът е предложил 30%, но другите го отхвърлили. 


„Ние не сме подписали договора. Има някои неща, които трябва да се отправят. Евентуално след като се оправят, ще подпишем. Всеки отговаря за себе си. Ние не бяхме съгласни на разпределението на парите по този начин. Не смятам, че трябва да се дадат повече средства на отборите, чийто мачове не са толкова излъчвани и мисля че това е логичен начин на мислене, тъй като договорът е за една година”, каза Баждеков на излизане.
 
„Разпределението е такова, каквото беше миналата година. Един от нашите аргументи е, че понеже се дават по три мача, не е справедливо да се дават по 40% поравно разпределение. Ние предложихме процентът да е 20% поравно на всички. Лудогорец имаха междинно от 30%, но и то не се прие. От 16-те представителя, 12 приеха, 4 - не. Единият е Левски. Има дисциплинарен правилник, така че ще решим каква ще е нашата позиция. Като се нанесат някои промени, искаме да има и решение на изпълкома. Защото за какво се събираме, ако всичко е предрешено, при положение че това решение е прието от изпълкома.”
 
„Засега факт е, че не сме подписали договора. Като се нанесат тези промени, може би ще подпишем.”
 
„Г-н Михайлов се ангажира, че още утре ще бъде потвърдено това решение от изпълкома”.
 
На въпрос дали ще има изпълком, той каза: „Може би ще има подпис, но не знам каква е схемата. Това разпределение ще бъде подписано.” 

Иначе хотел "Кристъл Палас" на ул. "Шипка" в столицата се превърна в сбор на футболните босове: Борислав Михайлов, Николай Гигов, Венци Стефанов, Васил Драголов, Златко Живков, Румен Панайотов, Пламен Николов, Трифон Попов, ген. Йордан Димитров, Атанас Узунов, Коко Динев, Венци Живков, Кирил Домусчиев, Ангел Петричев, Константин Баждеков, Венци Василев и др. 








Нямаше го шефът на СВ-РСА Валентин Михов, който договаря правата. Не бяха там и представители на Професионалната футболна лига, предаде репортер на Novsport.com



 
 
Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки