Даниел Златков разкри причините да напусне Миньор

Десният бранител официално разтрогва с "чуковете" от Перник

Даниел Златков разкри причините да напусне Миньор
Бранителят Даниел Златков излезе с официално изявление, чрез което обяви причините да напусне досегашния си клуб Миньор Перник. Играчът сочи като основна причина за разтрогването на своя договор финансовите затруднения на „жълто-черните”.
Той ще търси развитие на кариерата си в друг клуб. Ето становището на Златков:

„Бих желал с настоящото изявление да потвърдя (пред членовете на клуба, феновете на ПФК Миньор Перник , журналисти и други.), че преустанових договорните си отношения с ПФК Миньор Перник поради невъзможността от страна на клуба да ми изплати заплати, наеми на жилище и някои бонуси за изминалия 2010-2011 сезон.

Изглежда, че клубът има финансови затруднения. През предходния 2010-2011, сезон футболистите бяха принудени да получават намалени възнаграждения като от своя страна аз също се съгласих да приема по-ниско от първоначално договореното заплащане.

На проведена среща с ръководството на клуба преди няколко седмици, бяхме уведомени, че клубът има финансови проблеми и изпитва затруднения да изплати заплатите. Същевременно на някои от футболистите им бяха платени заплати, а на други не, което постави и третира в неравноправно положение футболистите в отбора.

Нещо повече, клубът не само не ми заплати дължимите заплати, но бях редица пъти санкциониран от него с глоби поради неоснователни причини. В последните месеци финансовата обстановка се влоши до степен такава, че бях принуден да прекратя договора за наем на апартамента. Въпреки изпратените от мен две напомнителни писма до клуба, дължимите суми не ми бяха изплатени. Това обстоятелство обаче не ми попречи да давам най- доброто от себе си и винаги да подхождам професионално към задълженията си.

Единствената възможност, която ми остана бе да прекратя договора си с клуба съгласно правната уредба на Българския Футболен Съюз и приложимото действащо трудово българско законодателство. На 16 август в 13:40 следобед ръководството на ПФК Миньор Перник получи моето писмо, с което го уведомих че прекратявам договора си с него .

Едва след получаването на писмото ми , клубът намери средства, с които да ми изплати една дължима част от бонусите за изминалия сезон, която част представлява прекалено малко от полагащата ми се обща дължима сума и преди всичко изплатена прекалено късно.

Моят договор бе преустановен и аз ще следвам целите в кариерата си в или извън България, но не и с ПФК Миньор Перник . Тази страница е затворена за мен.

Бих искал да благодаря на феновете и да пожелая на ПФК Миньор Перник всичко най-добро през идващия сезон.

Искрено ваш,

Даниел Златков” 
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки