Юнайтед ще опита да убие мечтите на Арсенал

Вижте вълнуващите мачове от Висшата лига, които ви очакват този уикенд, и дайте своите прогнози

Юнайтед ще опита да убие мечтите на Арсенал

През този уикенд ще се изиграе третият кръг във Висшата лига на Англия. Двата гранда от Манчестър дадоха заявка за титлата още на старта, Челси забуксува, но като че ли започва да нацелва ваксата под ръководството на новия мениджър Андре Вияш-Боаш.

На другия полюс е Арсенал, чийто играчи вече сякаш имат сериозен проблем от психологическа гледна точка след 6-те поредни сезона без трофей.

В неделя в дербито на кръга шампионът Манчестър Юнайтед има много удобна възможност да закопае още повече младоците на Арсен Венгер. Раздираният от конфликти лондонски клуб гостува на „Олд Трафорд”, а „червените дяволи” едва ли ще изпуснат сгодния случай да торпилират „артилеристите” преди те да стрелят.

Манчестър Юнайтед – Арсенал (неделя 18:00)

Последният мач от кръга всъщност е най-значим. Дербито между Юнайтед и Арсенал ще даде отговор на въпроса дали Арсен Венгер може да се справи с многото контузии и продажбата на Сеск Фабрегас и Самир Насри срещу топ тимовете на Острова.

За Манчестър Юнайтед се завръща вече напълно излекувания Дарън Флетчър, а Хавиер Ернандес – Чичарито също ще бъде на разположение на Фърги от първата минута, ако той пожелае. На Албиона очакват Димитър Бербатов отново да започне мача от пейката. С травми за „дяволите” обаче са двете кули в отбрана – Рио Фърдинанд и Неманя Видич, което е лъч надежда за гостите. По всяка вероятност отново шотландецът ще заложи на Фил Джоунс и Джони Еванс като централни бранители, а отдясно както срещу Тотнъм ще действа Крис Смолинг, който вече е и национал на Англия.

За Арсенал проблемите не са един и два. Отборът игра реванш в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига през седмицата срещу Удинезе. „Топчиите” спечелиха с 2:1 на „Фриули”, но сами си направиха мача труден със слабото си първо полувреме. Добрата новина за Венгер от този мач е прекрасната форма на стража Войчек Шчежни, който бетонира мястото си под рамката на вратата с фантастичното спасената дузпа в Италия.

Робин ван Перси се завърна в състава, но Джак Уилшър се контузи. Така в средата на терена се подвизава много неубедителния Емануел Фримпонг, който си изкара червен картон още в дебюта си като титуляр във Висшата лига при загубата от Ливърпул с 0:2 в миналия кръг. Томаш Росицки има по-голям опит, но все още не е на 100%, а ден преди мача чехът заяви, че няма да откаже да напусне „Емирейтс”. Кошчелни също се контузи и Венгер вече наистина отчаяно търси нов централен бранител, но на „Олд Трафорд” пак ще играят Джуру и Вермаелен.

Арсенал не са печелили като гост на Манчестър Юнайтед в 7 поредни опита и в неделя вечер има всички предпоставки серията да продължи.

Прогноза на Novsport.com: Манчестър Юнайтед - Арсенал (1)
 
Тотнъм – Манчестър Сити (неделя 15:30)

Другото дерби на кръга ще се играе на „Уайт Харт Лейн”. Манчестър Сити отива в Лондон със самочувствието на водач в класирането, макар и само по голова разлика. Тотнъм изигра само един мач до момента и той бе тежка загуба на „Олд Трафорд”, така че в момента „шпорите” дълбаят дъното без точка.

Не се знае дали Роберто Манчини ще заложи на новопривлечения от Арсенал Самир Насри за този двубой. Всички погледи отново ще бъдат вперени в новата перла на тима – аржентинецът Серхио Агуеро, който започна ударно кариерата си в Премиършип с 2 гола и много силна игра.

Най-интригуващо е пристигането на Емануел Адебайор в Северен Лондон точно преди този сблъсък. Тогоанецът идва под наем в Тотнъм точно от Манчестър Сити, а от него се очаква да направи това, което Крауч, Дефоу и Павлюченко не могат – да реализира положенията, които халфовете създават. Лука Модрич може да се завърне в състава на Хари Реднап, след като бойкотира мача срещу Юнайтед.

В този мач равенството изглежда най-логичният изход. Сити несъмнено има селекцията да спечели, но пък Тотнъм ще иска да тръгне без фалстарт у дома. „Шпорите” не си дадоха зор срещу Хартс в реванша за Лига Европа в четвъртък, а Манчини едва ли ще бъде недоволен от точката на този негостоприемен стадион.

Прогноза на Novsport.com: Манчестър Сити – Тотнъм  (X)
 

Челси – Норич (събота 17:00)

Този мач трябва да бъде сред най-лесните за Челси в шампионата. Той идва в добър момент, защото Андре Вияш-Боаш още не е избистрил стила на игра и стартовите 11 на лондончани. Любимата схема на португалеца 4-4-3 не сработи срещу Уест Бромич и се наложи той да я прекроява до класическото 4-4-2, което в крайна сметка донесе победата на тима. Новото попълнение Хуан Мата ще даде още опции на португалеца. Той обаче трябва да се справя с недоволството на опитните играчи в тима. Флоран Малуда обяви, че е готов да заиграе в Ювентус след идването на Мата на „Стамфорд Бридж”, докато Дидие Дрогба иска да започва като титуляр за сметка на 50-милионната покупка Фернандо Торес, който досега не може да се докаже в Челси.

Норич идва в столицата с вярата, че няма какво да губи, а само може да спечели в такъв мач. „Канарчетата” много нещастно изпуснаха победата миналата седмица срещу Стоук Сити, когато Кенуайн Джоунс изравни за „грънчарите” в 4-тата минута на добавеното време и лиши момчетата на Пол Ламбърт от първи успех през кампанията.

Последните 2 визити на Норич на този стадион завършиха със загуби с по 4:0. В последните си 8 мача като домакин Челси записа 7 победи и един равен, така че домакинската победа изглежда вън от съмнение.

Прогноза на Novsport.com: Челси – Норич (1)
 

Ливърпул – Болтън (събота 19:30)

Ливърпул започна сезона с неочаквано равенство срещу Съндърланд у дома. После обаче играчите на Кени Далглиш взеха първа победа срещу Арсенал на „Емирейтс” след 10 години чакане и сега настроението в тима е налице. Безспорно Луис Суарес е човекът, който блести с изявите си в състава на „черените”. През седмицата за Карлинг Къп бе отстранен Екзитър след победа с 3:1 като гост, но в този мач силите бяха съхранени за Мартин Петров и компания. Далглиш продължава да е без капитана Стивън Джерард, а в лазарета влезе и португалеца Раул Мейрелеш, който се контузи в мача за Карлинг Къп. Глен Джонсън вече е добре, но участието му е под съмнение.

За тима на Оуен Коеул кореецът Лий, както Тайрън Миърс и Сам Рикетс са трайно контузени, а Гретар Стейнсон и Рикардо Гарднър са на кантар за мача. През седмицата Болтън също спечели за Карлинг Къп, а Мартин Петров вкара победното попадение на „Рийбок” срещу Макълсфийлд за 2:1. В първия кръг отборът спечели първа победа като гост от 13 мача насам в Премиършип, но триумфът срещу К.П.Р с 4:0 навън даде голяма доза самочувствие на играчите. Миналата седмица Болтън преклони глава пред Манчестър Сити у дома, но се бори до последно за 2:3.

Болтън е сред най-удобните съперници за Ливърпул в последните години. Мърсисайдци са спечелили 9 от последните 10 мача срещу Уондърърс. Домакините са загубили само един мач от последните 10 на „Анфийлд” в първенството и едва ли точно срещу Болтън ше допуснат грешка.

Прогноза на Novsport.com: Ливърпул – Болтън (1)
 

Астън Вила – Уулвърхемптън (събота 14:05)

Това е дербито на Мидландс и първи мач от 3-тия кръг. Новият треньор на Вила Алекс Маклийш сякаш успя да овладее гнева на феновете, които трудно приеха идването му на кормилото след престоя му в градския съперник Бирмингам.

Капитанът Стилиян Петров и неговите съотборници отново ще разчитат на добрата форма на Дарън Бент, който започва все повече да доказва, че заслужава място сред титулярите на Фабио Капело в националния тим. Вила стартира силно с равен и победа, а сега феновете на „Вила Парк” несъмнено ще чакат още един успех. Засега напускането на Ашли Йънг в посока Манчестър Юнайтед не оказва чак такова негативно въздействие, каквото очакваха редица специалисти на Острова.

Уулвс неочаквано има пълен актив от точки досега. Мик Макарти достига нови висоти със своите момчета. „Вълците” биха Блекбърн навън, а после надвиха и Фулъм на „Молиню”. През миналия сезон тимът записа само 3 победи навън в шампионата и това дава повод за някои притеснения. И двата отбора продължиха за Карлинг Къп през седмицата след рутинни победи, но на „Вила Парк” Стилиян Петров ще поведе своите към нова победа и бирмингамци ще приземят високо летящите гости.

Прогноза на Novsport.com: Астън Вила – Уулвс (1)

Ето и останалите мачове от кръга и прогнозите на Novsport.com:
Уигън – К.П.Р (1)
Блекбърн – Евертън (X)
Суонзи – Съндърланд (1)
Нюкасъл – Фулъм (X)
Уест Бромич – Сток Сити (1)


Прогнозирайте и вие мачовете от Висшата лига и печелете награди. Участвайте в играта на Novsport.com ТУК!

Ето кои мачове от Висшата лига можете да наблюдавате на живо по телевизията:

Събота:
Астън Вила – Уулвърхемптън (14:05 Нова Спорт)
Челси – Норич (17:00 Диема+)
Блекбърн – Евертън (17:00 Нова Спорт)
Ливърпул – Болтън (19:30 Нова Спорт)

Неделя:
Тотнъм – Манчестър Сити (15:30 Нова Спорт)
Манчестър Юнайтед – Арсенал (18:00 Диема+)

 

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки