Лечков: Националите на дърво да ги сложиш за пари ще стоят там цяла година (аудио)

Сегашните футболисти в националния дори не се познават, проблемът им е социален, коментира героят от САЩ '94

Лечков: Националите на дърво да ги сложиш за пари ще стоят там цяла година (аудио)
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков потвърди, че желанието му е Любослав Пенев да бъде селекционер на националния отбор, защото познава обстановката в страната и има респект сред футболистите. Лечков добави, че няма нищо против и Краси Балъков, но той вече прекалено дълго живее извън страната и е придобил западен манталитет, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.
 
Екзекуторът на германците не подмина и нападките отправени му от Димитър Бербатов и Венци Стефанов: „За мен е неразбираемо да те няма на картата една година и като паднахме от Англия изведнъж да кажеш – „Лечков е виновен. Нито съм бил на стадиона, нито съм играл, нито съм бил в агитката на англичаните, даже и по телевизията не гледах мача. Това вече ми идва в повече. Една работа си има своята технология и трябва да се изпълни от този, който разбира. Ако не си най-големия майстор, то поне си признай. Ние вече няколко години все губим от всеки, който ни хване. Аз говоря от позицията на силния.  След като нашето поколение побеждаваше години наред, не мога да обявя, че е било случайно. Тогава ние намерихме нещо общо в колектива и не си пречихме. И тогава имаше силни и слаби, но на терена бяхме добри и се подкрепяхме. Дори след толкова години, пак продължаваме да се събираме, а сегашните национали не се познават. Проблемът им е повече социален”, обяви Лечков.

„На Венци, който отново ме нападна, че навсякъде съм си тръгвал със скандали, бих казал: „Да, ама са се съобразявали те с мен, а не аз с тях - и в Хамбургер, и в Марсилия, и в Бешикташ. Но не смятам, че съм си тръгвал заради скандалите, а като по-силната страна, оставяйки милионите. Не съм като сегашното поколение. На едно дърво да го сложиш за пари и ще стои там цяла година”, добави бившият национал.

„Казал съм го, че като познавам обстановката и манталитета на футболистите и авторитета на Любо Пенев, освен той, няма кой друг да се справи с националния отбор. И Балъков е добър треньор, но той не  е толкова добре запознат, защото прекалено дълго е извън страната. Има други виждания и вече е със западен манталитет. Още преди 5-6 години съм го казал, а сега събитията го показват”.

От своя страна наставникът на „Хайдук”  Красимир Балъков категорично отрече информацията, че ще поеме националния отбор на България и че през последните дни се е срещал с Борислав Михайлов, за да обсъжда евентуалното си бъдеще начело на "трикольорите".

   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки