Димитър Рангелов пред Novsport: Трансфер в Еспаньол щеше да бъде добра опция за развитието ми

Българският национал и играч на германския Енерги, Димитър Рангелов даде специално интервю за Novsport.com, в което коментира положението в настоящия си клуб, офертата от испанския Еспаньол, както и новия наставник на националния отбор на България.

Димитър Рангелов пред Novsport: Трансфер в Еспаньол щеше да бъде добра опция за развитието ми

-          Възнамеряваш ли да останеш в Енерги?
-          За момента оставам в Енерги. Остават само два дни до края а трансферния прозорец, а от моя отбор категорично отказват да ме пуснат. Поне до лятото оставам там.

-          От Еспаньол са отправили конкретна оферта за теб, какво се случи?
-          Знам за интереса, който са проявили от Еспаньол към мен, те са изпратили конкретна оферта, обаче Енерги отхвърли тази оферта. Казали са прекалено висока цена, за да прекратят по-нататъшните преговори.

-          Твоят отбор в момента се представя доста разочароващо. Мислиш ли, че ще се спасите от изпадане?
-          Моите голове и моите постижения за Енерги не са резултат само на моята игра. Играта на нападателя зависи много от играта на целия отбор. Положението в отбора в момента наистина е доста трудно, но се надявам, че през пролетта да покажем едно друго лице на Енерги и да направим един успешен сезон.

-          А ти имаше ли желание да заиграеш в Еспаньол?
-          Разбира се, за мен би било голяма чест и огромно удоволствие да играя в отбор като Еспаньол. Той се намира в Барселона – един прекрасен град и първенството им е уникално. Това щеше да е една много добра опция за доразвиване на потенциала, който имам и за развитието на кариерата ми.

-          Станимир Стоилов е новият наставник на националния отбор, според теб има ли значение, дали начело на тима ще застане българин или чужденец и какви са ни шансовете да се класираме на световното първенство в Южна Африка?
-          От българските специалисти, Станимир Стоилов би се справил най-добре с националния отбор. Всички знаем, какво постигна той с Левски. Потенциалът му като треньор е доста голям. Много пъти сме пробвали с български треньор, но имам чувството, че трябва да опитаме и с чужденец. Доста други страни го направиха и промяната в отборите им с усеща.

-          Следиш ли какво се случва в родното първенство и в бившия ти клуб Славия?
-          Да, следя, когато имам възможност, за щастие имам българска телевизия. Лошото е, че вече не познавам повечето от играчите, които в момента са в отбора.

-          Треньорът ти открито те разкритикува в едно интервю, като заяви, че вече не си титуляр в Енерги и отбелязваш малко голове, как ще коментираш това?
-          В отбора има достатъчно качествени играчи, а и това ни е стила на игра. През по-голяма част от мачовете, аз играя сам срещу четири човека и е доста трудно да се стигне дори до голово положение; още повече до гол. Ние сме прекалено изтеглени назад и това ни е основния проблем. Колкото до критиките – смятам, че те са неоснователни. Разбира се, че мога още, но в никакъв случай не бих казал, че съм слаб. В последните четири контроли, отбелязах 6 гола и се чувствах доста добре.

Хубчев: Има надежда и искам да я хвана

Легендарният ни бранител говори за коварното заболяване, с което се бори

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки