Стойчо Стоев: Проблемът на Миньор е 35 метра преди противниковата врата (аудио)

Треньорът на перничани се оплака от липса на идеи в атака, набляга на тренировки за атакуващата фаза

Стойчо Стоев: Проблемът на Миньор е 35 метра преди противниковата врата (аудио)
Старши треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев обяви, че в тима няма психологическа криза и футболистите не са изпаднали в дупка след слабия мач във Враца срещу Ботев в понеделник при скучното 0:0. На пресконференцията преди мача с Монтана наставникът на „жълто-черните” обяви, че проблемът на неговия отбор е липсата на идеи в атакуващата фаза на играта.
 
Предстои един сериозен мач с Монтана, който ни затруднява. Те имат един опитен треньор. Предполагам, че ще се опитат да ни излъжат, ако могат. След мача с Ботев Враца, където не се представихме на ниво, трябва да си търсим вече точките от предстоящата среща”, категоричен бе треньорът.
 
„Играчите не са изпаднали в дупка. В дупка можеш да изпаднеш, ако играеш поредица от много мачове и не се представяш на ниво. Определено във Враца не играхме на ниво и самите футболисти го осъзнават. Проблемът на Миньор е 35 метра преди противниковата врата. Нямаме идея как да преодолеем защитата на съперника. Тази седмица тренирахме в атакуваща фаза.”, сподели наставникът след въпрос на Novsport.com.
 
“Рано е още да говорим, има още 2 дни. Промени в състава се правят, когато имаш дълга скамейка и това те улеснява. Ротацията при нас не е чак в такава степен. Отзад стоят млади футболисти, които не са готови да понесат бремето и им е необходимо време. Не разполагаме с голям кадрови потенциал”, реално преценява Стойчо Стоев.
 
Той обяви, че Миньор пак ще играе само с един нападател, въпреки че е домакин. Причините за това решение са както тактически, така и физически заради здравословните проблеми на Крум Бибишков и Явор Въндев: „Няма вариант Бибишков и Въндев да играят заедно на върха на атаката. Идвамата имат проблеми, ще бъде голям риск. Искам да видя до събота в какво здравословно състояние ще са двамата, защото сега не съм спокоен изобщо за участието им.”.
 
„Не мисля, че някой игра във Враца, изключвам Ванче Траянов, който се опита да направи нещо, и защитата, която нямаше проблеми с атаките на гостите. Любо Тодоров една година се лакътуши, не може да покаже с изявите си, че е готов да бъде основен играч за Миньор (Перник). При него проблемът е основно психически. Излиза прекалено напрегнат на мач. На тренировка прави много по-добри неща, но на мач тази затормозеност го притеснява.”, отговори Стоев на друг въпрос на Novsport.com.
 
“Не бих казал, че Илиян Илиев може да изкара цял мач. Нямаме специална рецепта срещу Монтана. За мен е по-важно ние как ще се представим, отколкото отборът на Монтана. Ако ние играем това, което имаме като даденост, сигурен съм, че ще вземем мача. Ако играем като срещу Ботев (Враца), ще ни бъде много трудно.”.
 

„Няма нещо по-специално в това, че излизам срещу Стефан Грозданов. Предстоят ни важни срещи - Литекс, Лудогорец, Локомотив. Аз обикновено не деля мачовете на важни и маловажни, защото всяка победа дава 3 точки. Надявам се да играем добре. Ако играем добре, ще победим.”, коментира треньорът на Миньор.

Ето и групата от 19 човека на Миньор за мача срещу Монтана:
 
Вратари: Чворович, Банков
Защитници: Христозов, Марков, Стойчев, Михов, Божиков,
Полузащитници: Траянов, Стоянов, Том, Цветков, Илиев, Павлов, Брахими, Василев
Нападатели: Бибишков, Окечуко, Въндев, Тодоров

Марек помоли Перник да тренира на Стадиона на мира

Общинарите в Перник ще решават каква да е цената за ползване на сесия утре

Коматево посреща финала за Купата на Аматьорската футболна лига

Верея и Миньор ще спорят за отличието

Стойчо Стоев: Миньор Перник ми помогна много

Един състав винаги има нужда от но­ви лица, имаме набелязани футболисти и вече водим разговори с тях, заяви Стоев

Общинският съвет в Перник прекрати концесията на Миньор 1919 за стадион "Звезда"

Футболният клуб не превеждал договорените 10 000 лева на година и не създал работни места

Миньор (Перник) също на финал за Купата на аматьорската лига

"Чуковете" ще спорят с Верея за отличието

Миньор смаза Велбъжд с 6:1 за най-убедителната си победа през сезона

Капитанът Томислав Павлов вкара хеттрик само за 8-9 минути в края

Почина бившият футболист и треньор на Миньор Живко Карадалиев

Като треньор е водил отборите на Миньор, Пирин и Металург

Наказаха Миньор Перник с лишаване от домакинство

Наказанието ще бъде изтърпяно на двубоя срещу Велбъжд Кюстендил, който е на 6 април

Фенове на Миньор сътвориха поредния екшън в Перник

Тези, които отговарят за носилката - Готвачо и Пожаро, също са налетели към пейката на гостите, споделиха очевидци за Novsport.com

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки