Барса нашамари лошо Фалкао и Атлетико (видео)

Каталунците разбиха „дюшекчиите” с 5:0, Меси с хеттрик

Барса нашамари лошо Фалкао и Атлетико (видео)
Шампионът Барселона направи нова внушителна крачка към защитата на титлата си, след като тази вечер разби тима на Атлетико (Мадрид) с 5:0. Срещата се игра на стадион „Ноу Камп” и бе от програмата на 5-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Мегазвездата на „блаугранас” – Лео Меси, сътвори поредния си спектакъл, а новината е, че Сеск Фабрегас най-сетне пропусна да се разпише за хората на Пеп Гуардиола.

Иначе мачът започна с опасен изстрел на Тиаго Мендеш, който срещна напречната греда на Валдес. Веднага след това обаче, каталунците вдигнаха рязко оборотите и за 20-ина минути свалиха на земята своя съперник.

Всичко започна в 8-та минута, когато Шави намери Вия в пеналта на столичани с гениален пас, нападателят финтира бранител и прати кълбото в далечния ъгъл за 1:0.

След гола натискът на каталунците продължи и в 15-ата минута Меси бе изведен сам срещу стража на „дюшекчиите”, който спаси удара му, но избитата топка се удари в тялото на Миранда и се върна обратно във вратата на Куртоа – 2:0.

10 минути по-късно Фалкао и компания трябваше да преглътнат нов горчив хап, след като Меси покачи на 3:0 след феноменален пробив от тъча през цялата отбрана на гостите.

След това попадение каталунците понамалиха оборотите, но продължаваха да владеят инициативата и в 40-ата минута Фабрегас бе близо до нов шедьовър, след като опита да прехвърли стража на Атлетико, но топката кацна на напречната греда и излезе в аут.

Темпото във втората част бе значително по-слабо от това през първата, но въпреки това „блаугранас” продължи да създава положение след положение.

В началните минути удари на Педро и Тиаго излязоха в аут, а в 54-ата изстрел на Меси бе спасен от вратаря на столичани. Последваха опасни шутове на Вия и Тиаго, които също бяха успешно отразени от Куртоа.

Така дойде 78-ата минута, когато геният на Меси отново блесна с пълна сила. Аржентинецът овладя една топка пред границата на наказателното поле, премина бранителите на Атлетико като кегли и с удар по земята прати кълбото в обратния ъгъл на Куртоа за 4:0.

До края на двубоя имаше време за Лео да оформи и своя хеттрик, като това стана в даденото от рефера продължение. Тогава Меси направи хубаво двойно подаване с Вия, завършило с диагонален удар по земя на Бълхата, който заформи и крайното 5:0.

След тази победа Барса излезе на 2-о място във временното класиране с актив от 11 точки, на 1 зад лидера Бетис. Гостите от Мадрид пък са 8-и със 7 пункта. 

БАРСЕЛОНА – АТЛЕТИКО МАДРИД 5:0

1:0 Вия 9'
2:0 Миранда 15' а.г.
3:0 Меси 26'
4:0 Меси 78'
5:0 Меси 90+1

Състави:

Барселона
: Валдес, Алвеш, Абидал (Максуел 81'), Фабрегас (Кейта 73'), Алкантара, Шави, Бускетс (Пике 54'), Масчерано, Вия, Меси, Педро

Атлетико
: Куртоа, Лопес, Годин, Переа, Миранда, Суарес, Мендеш (Адриан 80'), Рейес (Туран 46'), Фернандес, Диего, Фалкао

Жълти картони
: Пике (Барса); Переа (Атлетико)

Стадион
: „Камп Ноу"
Наполи утроява заплатата на Кварацхелия

Грузинецът е считан за основния лидер на отбора

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки