Стойчо Стоев: Не знам как да ползвам дефанзивните схеми, отиваме в Разград за победа

"Надявам се да използваме слабостите на противника по-добре, отколкото той нашите"

Стойчо Стоев: Не знам как да ползвам дефанзивните схеми, отиваме в Разград за победа

Старши треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев коментира предстоящата визита на тима в Разград на местния Лудогорец за мач от деветия кръг на българската „А” футболна група.

На традиционната си пресконференция, която посетителите на Novsport.com имаха възможността да проследят на живо, наставникът на „чуковете” призна, че неговите възпитаници ще излязат на новия стадион "Лудогорец Арена" с единствената мисъл за победата и няма да играят дефанзивно.

Самият специалист сподели, че той ще подготви тактически своите момчета за срещата, но в никакъв случай няма им заръчва да се затварят в собствената си половина, а напротив – Миньор ще търси победата в Разград.

„Според мен можем да вземем трите точки от Лудогорец”, заяви Стоев. „Философията да се хвърляме срещу едни отбори, а срещу другите да излизаме с нагласата „каквото стане”, аз лично не я разбирам.

Затова нито мога да я изповядвам, нито да я изисквам, нито да я разяснявам. Винаги съм казвал, че ние където и да отидем, ще се стремим да преодолеем другият отбор и да го победим.

Разбира се, понякога се получава, а друг път – не, но това че Лудогорец вървят добре в първенството и разполага с добри футболисти не означава, че ние нямам своите спортни достойнства.

В никакъв случай не отиваме в Разград с нагласата, ако можем да вземем нещо от този мач. Напротив - отиваме да вземем победата.

Не знам дали ще се получи, но със сигурност ще се опитаме и ще се получи хубав мач”, сподели наставникът на „чуковете”, след което отговори така на въпрос от репортер на Novsport.com дали е наясно как ще отборът му ще се противопостави на новака в родната „А” група:

„Във футбола има тактически прийоми, които ще ползваме, но със сигурност няма да излезем с дефанзивна тактика, а и честно казано - аз не мога да я прилагам.

Наясно съм къде ще се реши мача, но няма да го казвам, за да не разкривам тактическия си подход, който съм разяснил на футболистите.

Както всеки отбор, така и Лудогорец, си има силни и слаби страни. Надявам се да използваме слабостите на противника по-добре, отколкото той нашите.

Цяла седмица тренираме, за да можем да противодействаме на техния стил на игра, така че очаквам да успеем.

Определено при тях самочувствието е огромно в момента, но не очаквам да ни подценят, тъй като, ако това се получи – ще берат много ядове”, допълни Стоев, който обяви и групата на тима за визитата в Разград.

Ето и състава на "чуковете" за визитата на Лудогорец:

Чворович, Банков, Христозов, Стойчев, Марков, Божиков, Траянов, Иво Стоянов, Том, Брахими, Бибишков, Тодоров, Василев, Въндев, Павлов, Михов, Окичуко, Илиев, Цветков;

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки