Шок за Англия: Рууни пропуска груповата фаза на Европейското

УЕФА наложи санкция от три мача на звездата на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор

Шок за Англия: Рууни пропуска груповата фаза на Европейското

Нападателят на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Рууни е наказан за три мача на Трите лъва, пише BBC.

 
Това стана ясно след като дисциплинарната комисия на УЕФА реши да санционира десетката на Англия заради червения картон, който получи в мача с Черна гора миналия петък, завършил 2:2.     
 
Разбира се футболната асоциация на Острова ще обжалва решението. Самият Рууни е бил шокиран и изключително разочарован от суровото наказание и ще направи всичко по силите си да подпомогне обжалването на английската футболна централа.
 
В Подгорица нападателят бе изгонен в 73-ата минута за много груб фаул срещу Миодраг Джудович. От BBC припомнят, че санкцията предвидена от Английската футболна асоция за подобно нарушение е именно три мача извън терените. Що се отнася до УЕФА обаче, практиката е провинилият се футболист да не играе една среща, като може да се направи изключение при по-сериозен случай.
 
Вместо да отсъдят по-продължително наказание, от европейската футболна централа са можели да наложат предупреждение или парична санкция. Тук трябва да се отбележи, че от УЕФА взимат под внимание доклада на главния арбитър, показанията на самия играч и футболната асоциация, която го представлява, както и провиненията на футболиста до момента.
 
От BBC предупреждават, че има вероятност при неуспешно обжалване от страна на ФА на Англия, наказанието да бъде увеличено на четири мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки