Ботев се поизмъчи с Малеш, но продължава напред за купата (видео+снимки)

"Канарчетата" спечелиха с 2:1 у дома

Ботев се поизмъчи с Малеш, но продължава напред за купата (видео+снимки)

Отборът на Ботев (Пловдив) продължи участието си в турнира за Купата на България след като в мач от първия кръг преодоля тима на Малеш (Микрево) с 2:1.

 
На стадион „Христо Ботев” в Града под тепетата „канарчетата” откриха резултата в 48-ата минута чрез Атанас Курдов, но само пет по-късно гостите изравниха с красив гол на Венцислав Стоянов.
 
Първата част протече в мъчително бавно и скучно темпо, което едва ли се е понравило на 1000-та зрители по трибуните. Отборът на Ботев, който е воден временно от Костадин Видолов, бе малко по-активен от своя съперник, но най-опасната ситуация бе сътворена именно пред вратата на „жълто-черните”.
 
Домакините имаха на два пъти възможност да открият резултата след изпълнения на пряк свободен удар от страна на Александър Александров, но първия път топката профуча над напречната греда, а при втория опит, стражът на Малеш Васил Василев успя да избие с една ръка.

 
Най-чистото положение през първите 45 минути обаче се откри пред гостите, когато в 16-ата минута Мартин Станков бе изведен сам срещу Илия Николов, но се засуети и стреля право в него.
 
Двата тима излязоха коренно променени след почивката и се захапаха още от самото начало. Три минути след подновяването на играта Атанас Курдов откри резултата след много добро центриране на Алексанрър Александров. Младият нападател овладя необезпокояван от никого топката на гърди и от близко разстояние разстреля Васил Василев за 1:0.
 
Радостта на домакините обаче не продължи дълго тъй като в 53-ата минута резултатът бе изравнен с изключително попадение на Венцислав Стоянов, който от петнайсетина метра прехвърли майсторски излезлия напред Николов.
 
„Канарчетата” реагираха като ужилени и се впуснаха в безспирни атаки към противниковата врата. При една от тях в 66-ата минута резервата Димитър Байрев се строполи в наказателното поле на Малеш след единоборство с Кепов, но главният рефер остана безмълвен и не посочи бялата точка, въпреки бурните протести от страна на Ботев.
 
Последваха пропуски на Йордан Христов и Атанас Курдов, преди да се стигне до 80-ата минута, когато „жълто-черните” отново ликуваха.

 
След центриране отдясно в наказателното поле на Малеш, удар на Курдов от седем метра бе блокиран, но при добавката от непосредствена близост Владимир Байрев нямаше как да сбърка и отбеляза така важното попадение за Ботев.

ОЩЕ СНИМКИ ТУК

 
Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки