Черноморец, Несебър и Левски се класираха за националния етап в турнира за Купата на БФС за юноши

Левски спечели градското дерби срещу Славия при набор 2000 и ги елиминира след 2:1 в турнира за Купата на БФС, първи кръг в София.

Черноморец, Несебър и Левски се класираха за националния етап в турнира за Купата на БФС за юноши

Левски спечели градското дерби срещу Славия при набор 2000 и ги елиминира след 2:1 в турнира за Купата на БФС, първи кръг в София. Така сините, водени от новия си треньор Владко Шаламанов, взеха частичен реванш за отпадането на републиканското първенство през миналата година.

Първото полувреме беше доста скучно, а и двата отбора играха слаб футбол, бавно и с много брак в действията си. Единственото футболно отиграване дойде в средата на частта, когато Преслав Боруков проби от ляво, елиминира на аутлинията двама бели защитници и върна топката към дузпата, но там негов съотборник пропусна да даде аванс на Левски.

След почивката паднаха и трите гола. В 51-ата минута техничният номер 10 на белите Филип Кръстев откри резултата, но Левски върна гола само след четири минути чрез лявото крило Мартин Динов. Пак той в 71-ата минута осигури успеха на своите и класирането за втория кръг.

В Пловдивско при набор 2000 Спартак (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се класираха за националния етап, а Ботев (Пловдив) се спаси от отпадане. Канарчетата се справиха с частната школа Ботев-2002 (Пловдив) с 2:1 и ще играят междуобластни квалификации с представители на Хасково и Кърджали.

В регион Бургас Несебър продължава напред при набор 2000, след като отстрани отбора на Сливен. Редовното време завърши 1:1, а при дузпите малките несебърлии водени от Николай Жечев бяха по-точни с 3:0.

Черноморец пък отстрани при набор 1998 отбора на Сливен, след като победи с 2:0 на стадион Хаджи Димитър. Акулите бяха без съмнение по-добрия отбор, макар да не се вложиха на 100 процента. Нападателят Виктор Янев, който от мач на мач влиза във все по-добра форма, откри за Черноморец през първото полувреме. Една година по-малкият Николай Дросев, който дори играе и за мъжете, сложи край на интригата през втората част. Нов силен мач направи капитанът на Черноморец Иван Стоянов, който слагаше ред в защитата.

Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки