Николай Костов: Мачът с Банско протече много трудно (аудио+видео)

Старши треньорът на Левски доволен от победата

Николай Костов: Мачът с Банско протече много трудно (аудио+видео)

Старши треньорът на Левски Николай Костов заяви, че е очаквал начина, по който „сините“ се справиха днес с Банско в 1/16 финалите от турнира за Купата на България, предаде репортер на Novsport.com.

Наставникът прие спокойно минималната победа и поздрави домакините, които според него са дали много сериозен отпор.

„Този мач се играе не за точки, а да продължим напред. Искам да похваля играчите на Банско затова, че поддържаха добро ниво през целия мач. Поздравявам и моите играчи затова, че играха мъжки и не подцениха съперника. Знаехте, че имахме доста играчи, които отсъстват и това се отразява, естествено, на играта. Но аз съм доволен от старанието на нашите играчи и си пожелавам да бъдат по-убедителни в следващите мачове от турнира. Много трудно протече мачът за нас. Отборът на Банско създаваше напрежение през целия мач и действително стана много добра игра. Те се бориха до края. Това, че ние продължихме, може би се отдава на по-опитния ни играч Цветков, който действително вкара направи много красиво изпълнение.“, каза той.

Костов не пожела да отличи или набеди някой от отбора си. „Не искам поотделно да давам оценка за играта на всеки играч. По принцип всеки мач е тест за всеки футболист и той е длъжен да жертва себе си в интерес на клуба. Някои се представиха по-добре, някои под очакванията. Изпробвахме Старокин доколко може да чете играта, доколкото може да дава спокойствие в играта. Горе-долу се справи със задачите си като централен защитник“, обясни Костов.

Треньорът каза, че не иска да обявява още кои ще напуснат тима през зимата. „Не е напълно ясно с кои ще се разделим, но долу-горе сме на път да се разделим с някои футболисти. Виждате, че това е нормален процес. Във всеки един отбор едни заминават, други идват. Не мога още да ги съобщя, защото има още мачове“, каза той.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки