Сливен празнува с еврошампиона Янислав Герчев (аудио)

Джудистът се завърна със златото от шампионата на Стария континент в Русия

Сливен празнува с еврошампиона Янислав Герчев (аудио)
Над 70 джудисти от различните възрастови групи на СК „Хаджи Димитър” /Сливен/ и още толкова родители се събраха в спортна зала “Младост”, за да поздравят и да изкажат съпричастността си към европейския шампион Янислав Герчев, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.

Само преди 10 дни той спечели злато от шампионата на Стария континент, който се проведе в Тюмен /Русия/. Красиви цветя, добри думи, снимки за спомен и желание да подражават бяха част от тържеството, което организира ръководството на спортния клуб.

Янислав Герчев обяви, че се чувства по-уверен и е с повече самочувствие след успеха. Той поясни, че титлата не само е първа, а и е първи медал от Европейско първенство. Шампионът не скри амбициите си, а те преди шампионата в Русия са били за медал и ги е осъществил, като се завърна с отличие от най-благородния метал.

Състезаващият се за СК „Хаджи Димитър” /Сливен/ шампион благодари на треньора си Георги Велев, на приятеля и съотборника Даниел Дичев и каза, че без тях не би постигнал успех.Герчев мечтае за титла и при мъжете, както и за олимпийска квота.

Какво още каза той, чуйте в звуковия файл.

На противоположния полюс от успеха е другият титулуван състезател на СК „Хаджи Димитър” Даниел Дичев. За него като, че ли свикнахме с призовите  места и отличията. Оказа се, че 2011 година за Дичев бе най-неуспешната от към кариера и очаква с нетърпение да я изпрати.

Той каза, че треньорите в националния отбор са един от факторите, който е допринесъл за неговия спад. Дичев се замисля, а и има предложения да се състезава за друга страна, ако тези треньори продължат да водят подготовката на представителния тим на България.

“Не сме удобни понякога. Направих тежка контузия в разгара на подготовката за Европейското първенство. Тази година е нулева за мен, но гледам напред и продължавам”, сподели Дичев.

Още от разговора в звуковия файл.

Личният наставник на джудистите Георги Велев обяви, че е много щастлив от успеха на Герчев.

“Това е мечтата на всеки треньор. Ще бъда напълно щастлив, когато и Даниел Дичев стане европейски шампион. Следващите ни цели вече са за Олимпиадата”, каза Велев, но за коячуйте в звуковия файл.
Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки