Звезди на спорта ще подкрепят дарителската инициатива за Георги Огнянов

Христо Стоичков е заявил желание да помогне за благородната кауза

Звезди на спорта ще подкрепят дарителската инициатива за Георги Огнянов

Благотворителният турнир по джудо, който Национална спортна академия „Васил Левски” (НСА), ВК “ЦСКА” София, БФ Самбо, БФ Джудо и ASEM Group организират в помощ на самбиста Георги Огнянов, предвижда и атрактивен търг в полза на каузата.

Това обявиха организаторите на специална пресконференция в Пресклуб „България”. Фланелка и топка с подписите на волейболистите от ЦСКА ще бъде предложена на търга, а междувременно стана ясно, че и самият Христо Стоичков е заявил желание да предостави своя фланелка.

На пресконференцията личният треньор на Георги и преподавател в НСА проф. Ангел Божичков, волейболната звезда Евгени Иванов, ген. секретар на БФ Джудо Асен Коруджиев и Мартин Буев от компанията ASEM Group запознаха представителите на медиите с подробности около планираната благотворителна инициатива.

Министерството на физическото възпитание и спорта също се ангажира с помощ за каузата - чрез проекта „Никога не е късно за ново начало”, който се изпълнява от МФВС с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕС.

Турнирът ще се проведе на 18 декември (неделя) от 10:30 ч. във Волейболната зала на ЦСКА (4-ти километър). Водещ ще бъде телевизионният журналист Ники Кънчев. Самият Георги Огнянов ще присъства в залата. Като официални гости са поканени дипломати от държавите с най-изявени традиции в спортовете джудо и самбо – Русия и Япония, представители на МФВС, НСА, федерации и спортни клубове.

Програмата включва демонстрации по джудо, самбо и ММА с участието на световни и европейски шампиони, благотворителен търг и състезания по джудо за мъже и жени.

Целта е да бъдат събрани средства за възстановяването на Георги, който получи тежка контузия по време на Студентско първенство по самбо през октомври миналата година. Инцидентът остави парализиран 25-годишния петкратен републикански шампион по джудо и многократен шампион по самбо.

За възстановяването му са необходими серия сложни и скъпи операции в Русия, които възлизат на стойност над 150 хил. лева. Сумата е непосилна за семейството на Георги, затова организаторите на благотворителния турнир разчитат на съпричастност не само от спортните среди, но и от широката общественост.

Дарителските средства се събират чрез SMS към номер 17 777 с текст
DMS JORO или по следната банкова сметка:
Банка: ОББ АД
Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430
BIC CODE: UBBS BGSF
Титуляр: MАРИЯ ОГНЯНОВА

По време на благотворителния турнир в залата ще бъдат разположени и специални кутии за дарения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки