Шоуто се завръща, Барса трябва да се доказва на "Бай Арена" (аудио)

Славният поход към най-високия връх в Европа продължава след едномесечна пауза

Шоуто се завръща, Барса трябва да се доказва на "Бай Арена" (аудио)

Шампионската лига се завръща след едномесечна пауза и отново ще радва зажаднелите за футбол от най-високо ниво запалянковци.

В 21:45 часа тази вечер всеки от нас ще има възможността да изслуша отново химна на най-силния клубен турнир, а след това два тима ще имат на разположение по 180 минути, за да покажат кой от тях е по-достоен да прескочи 1/8-финалите.

Фазата на директните елиминации винаги е гаранция за напрежение и истинско шоу, което стартира със сблъсъка между настоящия носител на най-ценното отличие и един от бившите тимове на Димитър Бербатов.

Байер Леверкузен – Барселона, 21:45 часа, „Бай Арена”

Носителят на трофея Барселона продължава защитата на титлата си с гостуване на германския Байер (Леверкузен). Соченият от мнозина за най-силен отбор в света пристига на "Бай Арена" за първи път от десет години.

През 2002-ра каталунците надвиха с 2:1, след като 13 месеца по-рано бяха отстъпили със същия резултат, на същия стадион.

Сега момчетата на Пеп Гуардиола ще трябва да убедят себе си, а и целия свят, че са достойни да станат първия клуб в историята на Шампионска лига, успявал да спечели два пъти поред трофея.

Те отстъпиха единствено пред Арсенал (с 1:2 в Лондон) в предишните си 20 мача от този турнир, докато Байер е с четири поражения в последните си осем двубоя от надпреварата, но почти загубиха титлата си в Испания.

„Аспирините” обаче са доста стабилни у дома и спечелиха седем от предходните си осем сблъсъка на „Бай Арена” в Шампионска лига.

Прогноза на Novsport.com: 2 с „над 2,5 гола”

Коефициенти на Tempobet.com: 7.50        4.33         1.41

Лион – АПОЕЛ Никозия, 21:45 часа, „Стад Жерлан”

Другият 1/8-финал тази нощ е не по-малко интригуващ, тъй като (изненадващо или не) в края на миналата календарна година Апоел Никозия се превърна в първия кипърски тим, достигнал до елиминациите на Шампионската лига. 

В Лион далеч не смятат мачовете за решени, а загубата в събота от Каен с 1:2 на "Жерлан" допълнително утежни обстановката.

С нов треньор и на практика без нови попълнения „хлапетата” вече са на финал за Купата на Лигата, продължават за Купата на Франция и се борят за място в Топ 3 на Лига 1.

Лион има проблеми в отбрана - Деян Ловрен почти сигурно е аут заради травма, а на негово място може да излезе 18-годишният Самуел Умтити като партньор на Крие.

Френският тим, който стигна полуфинал преди 2 сезона, не е падал у дома в елиминациите от 2007-ма година, когато склони глава пред Рома след 0:2.

Прогноза на Novsport.com: 1 с „под 2,5 гола”

Коефициенти на Tempobet.com: 1.48       4.00      6.80 

Спечелете 500 лева със своите знания и възможности! Можете да направите вашите предвиждания за крайните изходи от двубоите в ШЛ в играта на Novsport.com – „Прогнози”!!!

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки